Wednesday, July 25, 2012

HAPPY BIRTHDAY TABBY!!!

Assalammualaikum dan salam ramadhan.

Hari ini, hari ke 4 kita berpuasa di dalam bulan yang penuh dengan kerahmatan dan kemuliaan dari Ilahi. Semoga segala amalan kita digandakan setiap hari.

Sekarang ni tengah seronok nak cerita pasal bucuk2 meoww meoww saya nih...

22 Julai 2010 - 22 Julai 2012 - Genaplah umur Tabby 2 tahun. Nak tahu mana saya tahu dia lahir pada tarikh tu.... ermmm... pastinya..di dalam birth certificate dia lahh [dah macam baby kan... ada birth certificate..nasib tak ada cop tapak kaki dia..kalau tak pasti lebih comeyyy....]

Tak sangka cepat sungguh masa berlalu. Kalau dulu tengok Tabby kecil je...asyik bermain je kejenye... pantang la nampak benda bergerak depan mata dia...mesti nak ditangkap dan menjadi bahan mainan dia.

Sekarang, Tabby dah besar.. dan sangat manja.

Sabtu lepas baru je mandikan dia... Ya Allah..baiknya.... tak macam kucing lain apabila dimandikan...pasti nak mencakau sana sini [tak semua..]. Tapi Tabby tak...dia hanya merelakan sahaja saya dan suami memandikannya. Adatlah kalau mulutnya tak berhenti mengiaowww...tapiii langsung tak mencakau... Lepas mandi, keringkan bulu Tabby dengan hair dryer.. dia pun redha je.....macam best je orang adun dia......hehehe...sayang Tabby.... ;)))).

Di usia 2 tahun ni... percaya atau tidak...kucing yang sangat baikk ni masih bermain... hehehe....Tabby paling suka bermain dengan kertas. Tak kira apa2 kertas sekalipun...book mark pun dia suka... tarik dengan gigi dia sampai dapat [saya selalu suruh dia tarik bookmark kat buku chess uncle dia tu.... sambil gelak jahat hehehehe...]... comel je Tabby ni...

Tabby nak ke pejabat...
Redha je lah ye Tabby...... nasib lah dapat pakcik dan makcik yang macam gini....
ahahaaaa....

Alhamdulillah....dah 2 tahun umur dia....happy birthday Tabby....[macam lah dia tahu membaca kan....ehhh sukahatilah......hahahaaa....]






Terima kasih kerana membaca entry ini =)))

No comments:

Post a Comment