Tuesday, December 30, 2014

BIRTHDAY MAKABAH DI SUDUGARFUCAFE

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.
Hari ni buat entry pasal birthday mak dan abah saya.

Sebenarnya birthday abah 17 April lepas manakala birthday mak 28 Disember hari Ahad baru nih.
Tapi kitaorang celebrate hari Isnin 29 Disember 2014.....buat sekali terus untuk mak dan abah.
Tapiiiii lagiii...saya silap...sebab tempah kek atas nama mak sorang....tapiiii lagi sekali.... abah tak kisah pun.....hehehee.....

Hari Sabtu dan Ahad saya ke PJ-KL balik rumah Mertua....Ingat sempatlah nak celebrate hari ahad tu.....tapii sampai dari KL dah lewat.....kita buat Isnin je lah......

Okey...kebiasaannya...sebelum saya nak bawa mak dan abah makan kat satu2 cafe atau restoran yang baru..... saya dan suami akan test dulu samaada makanan tu sesuai atau tidak untuk orang2 lama nih.....ehehehe...sebab mak dan abah saya nih agak cerewet sikit.... pernah bawak mak dan abah pg Secret Recipe...diaorg tak makan pun..... tak sesuai dengan selera katanya.... so...to be safe..kita test dulu lah.....

Saya dgn en suami pun pglah untuk pertama kalinya ke cafe sudugarfu ni..... dan alhamdulillah....menu dan makanan yang dihidangkan sesuailah dengan tekak orang baru dan orang lama mcm mak dan abah saya nih kan.....
 
Jom tgk gambar dulu....











antara yang kami order.... memang terbaik.....

Disebabkan batuk yang masih tak reda2 lagi....[mmg batuk tu sayang bebenolah kat saya nih......rungsing haihhhhhh....] terpaksalah minum hot coklat.... walaupun saya bukan penggemar coklat.....tapii bila minum nih....terus rasa tergoda....ahahaha....

Okey...dimanakah lokasi cafe ini....

Meh nak cite sikit nih....

Lokasinya berada di

D'Sudu GArfu Cafe 56,
laluan tawas damai,
anjung tawas impiana,
30010 ipoh perak

Dari Ipoh....jalan nak ke Sungai Siput dan Kuala Kangsar kalau ikut jalan lama....cafe ni betul2 kat tepi jalan....kalau dari Ipoh...sebelah kiri....

Bukak dari pukul berapa sampai ke pukul berapa saya tak pasti sebab first time pegi kitaorg pg petang dalam pukul 5.30 ptg mcm tu...second time pg lepas Isya'....mungkin dia bukak awal dari itu sampai lewat malam.

Sedari awal dah bgtahu kat en suami kata nak order kek utk mak...just nak happy biasa2 je.... so..kek saya tempah dengan kawan se opis dengan saya.... sebab selalu beli pandan larva cheese dari akak tu..... memang sedap sangat...lepas tu tanya kat akak tu samaada boleh buat plain pandan dengan cream sikit.......kek yg simple je..... akak tu kata boleh... so..tak payah nak risau pasal kek dah....hihi

So kitaorang decide tempat yang sesuai adalah di SuduGarfu Cafe.....



menu





kek pandan dengan fresh cream.... sangat sedap dan tak muak kalau makan...akak tu kata sesuai untuk orang2 berumur mcm mak dan abah saya.....hehehee....

Mak abah saya dan semua pun kata sedap....
tq kak mimi.....



KAMI....



haruslah ada gambar saya dan en suami.... ;)))



sorang lagi geng tertinggal di KL....



Kakak saya dan anoknye zara...





ni antara menu yang kami order...yang lain tak sempat nak ambik gambar...nama menu ni pun saya dah lupa sebenarnya..... dan ada western jugak..... harga pun berpatutan...

Gelas2 air dia pun macam special je...tu pun tak sempat nak ambik gambar.....boleh je tgk dalam instagram... #sudugarfucafe untuk tahu yang selanjutnya... Opss lupeee....ada sorang wak doyok kat cafe nih....ehehehe....

Semua pun kata sedap dan berbaloi.....
Alhamdulillah...yang penting mak dan abah happy.....

Ateee...moh le singgah ke sudugarfucafe ni....hehehe.....

Mak dan abah saya tak ada fb..tak ada insta dan tak tahu pun pasal entry nih......so...saya pun tak lah nak wish berjela2 kat dalam blog atau fb atau insta saya kannn....bukan mak abah saya boleh baca pun.....dah wish secara berdepan lagiii....ehehehe...

Cumanya saya mohon agar sahabat yang membaca entry ini untuk sama-sama mendoakan agar mak dan abah saya di beri kesihatan yg baik, umur yg diberkati Ilahi dan iman yang segar di sepanjang usia...

Semoga kedua2nya senantiasa berada dlm pelukan dan dakapan kasih sayang Ar Rahman dan Ar Rahim...

Allahumma Aminn..



Terima kasih kerana membaca entry ini =)))




2 comments: