Friday, February 27, 2015

SALAM JUMAAT

Assalammualaikum. salam kasih sayang, salam jumu'ah mubarakah.
Jom baca surah Al-Kahfi =)))

Alhamdulillah, minggu lepas cuti tahun baru cina....tak kemana pun....sibuk bermain dan bergurau senda dengan anak2 sedara yang semuanya balik ke teratak bonda.

Hari2 dengar jeritan2 budak2 ni kat rumah. Selama ni senyap sunyi je kan...sebab tak ada budak kat dalam rumah....bila diaorang balik.....haruslah kecoh satu rumah bagaikan ada kenduri kendara pulak....hehehe...

Laginya....tak kemana pun sebab cuaca sangat2 lah panas terik....namun dalam ujian dan dugaan kepanasan itu...Allah turunkan juga hujan rahmatNya bagi menyejukkan bumiNya yang indah ini. Alhamdulillah.

Bila semuanya dah balik...maka kembali senyap sunyilah rumah....memang sedih masa diaorang nak balik tu.....tapiii tak pe...InshaaAllah ada cuti lagi kita kumpul ramai2 lagi.

Minggu ni 3 hari terlibat dengan kursus lagi.... hari ni baru ada kesempatan nak tulis kat blog. Kursus pun tak jauh mana.... dari pagi sampai petang....boleh balik hari je...yang bestnya, kursus ni dapat sekali dgn en hubby..... hehehe......so malam je.....lepas solat....letak je kepala atas bantal...terus terlena......kursus...dengar ceramah je..lps tu ada la buat praktikal sikit2.....tapiii itu pun terasa penat mak enon kan......

Ok..hari ni just nak share beberapa kata-kata yang indah sebagai renungan kita di hari Jumaat yang barakah ini.





Berbaik sangkalah dengan takdir hidup yang telah Allah tetapkan untuk kita...



Ehsan dari en google




Wallahualam.... =)))




Terima kasih kerana membaca entry ini =)))


2 comments: