Sunday, March 29, 2015

HAPPY 1ST ANNIVERSARY PUTRI !!!

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.

Dah setahun post ni terperap je kat dalam draft saya. Bila cik puan tu tanya barulah teringat nak up semula post nih..... hehehe.... cik puan tu tanya....

"bila kak lia nak buat entry perkahwinan putri nih....."
[sabar je lah.....kakak selalu je lupa ingatan.....ehehehehe....ok ok....nanti kakak sedaya upaya siapkan entry khas utk putri......ehehe...]

Sebenarnya saya dah terlupa.....[sibuk dengan macam2 perkara....]

Jadinya...saya nak ambik peluang ini untuk buat entry ni sempena Ulang tahun perkahwinan mereka yang pertama..... [wahhhh.... terharu takkk.....hehehe...]

Alhamdulillah...setelah mereka merentasi setiap ujian dan dugaan yang hebat dari Yang Maha Esa ... akhirnya Allah makbulkan doa mereka untuk bersatu. Syukur Allah mudahkan segala urusan penyatuan dua hati yang ikhlas ini.

Dan pada tanggal 29 Mac 2014 [Sabtu] mereka berdua telah sah menjadi pasangan suami dan isteri.

Saya masih ingat lagiii...ketika itu saya dalam perjalanan balik ke Malaysia dari cuti2 di Hong Kong. Memang tak boleh nak ubah tarikh tu sebab pergi dengan adik beradik semua...kalau berdua dgn en suami harus tak pilih tarikh tu kan.......selepas sahaja sampai ke KLIA... Putri whatsapp kat saya gambar nikah dia... terus menitik air mata.... gembira sangat2...akhirnya Putri dah jadi isteri orang....isteri kepada insan yang putri sayang dan cinta..... syukur sgt2... masa tu en suami tegur...ehhh..kenapa awak menangis tetiba nih....terus tunjuk gambar whatsapp yang Putri bagi.....[terharuuuu...huhuhuu...]

Yelah kan...kami share semuanya bersama-sama. Memang rapat sangat2... kami merujuk diantara satu sama lain.... [saya kalau ada masalah apa....harus akan tanya pendapat pn kaunselor.... sebab dia ssangat pakar untuk meredakan perasaan kita]...Masa tu pulak.... eryn dalam pantang.... so..kitaorang berdua mmg tak ada nak apit Putri [kengkonon perasan nak jadi bridesmaid putri..... ahahaha.... sangat suka verangan okey....]....Tapii kitaorang tahu....ramai yang sayang kat putri kan....hehehe.... Bila semuanya dah selamat mengikut apa yang di rancang...rasa bersyukur sangat-sangat.

Terus balas whatsapp putri.... ucap TAHNIAH.... tak boleh nak call....sebab karang kalau cakap mesti menangis....mokcik kuat beremosi tauuu........kita whatsapp jelah... tu pun kesat2 air mata tau.... huhuhuu...









sama cantik sama padan..semoga kekal hingga ke jannah... =))

Owh yaaa...gambar2 ni semua daripada Putri sendiri...ada yang putri whasapp kepada saya...dan ada dari Putri sendiri sebab saya yang minta.....dan dia tak pernah nak hampakan kakak sorang nih.....ehehehe....tq darling...

Esoknya, gagahkan jugak pergi ke kenduri Putri. Sampai pun agak lewat sebab pagi tu en suami ada urusan kerja...so...saya kena tunggu en suami balik baru boleh gerak ke rumah Putri.

Kami sampai rumah Putri pun dah tengahari....pengantin lelaki dah sampai....Ya Allah...sabar je lah tauuu....

Masa pengantin berarak nak ke meja santapan...saya terus pergi ke Putri...

Terus putri tarik tangan saya...kami berpelukkan...dua2 sebakkk.....ayoyoyoo.... sabar je lah....Dekat 3 minggu jugak tak jumpa rasanya. Sebab masa tu Putri dah ambik cuti awal dah...manakala saya pulak sibuk dengan kursus....sibuk dengan urusan nak ke Hong Kong lagi kann.... tak silap saya masa tu memang masa2 kesibukkan kami....masa majlis resepsi Putri tu baru kami jumpa.....





suka sangat tengok gambar nih...candid dari en cameraman.... masa ni tgh kacau dan usik awak.... =))





sempat lagi kan mokcik tu menyibuk nak ambil gambar bertiga....nasib en suami awak sporting tauuu....



two of us....
ehhh kenapakah awak nampak lagi tinggi dari kak lia nih haa.... =)))...sorang lagi makcik tak ada..... dia tgh sibuk layan baby baru..... kalau tak pasti kita akan bertiga.....

Apa-apa pun happy sangat bila tengok senyuman happy awak tu.... dan one thing....memang awak nampak macam Princess......sangat cantik...!!!! Sama cantik dan sama padan.....



pelamin yang sangat cantik...simple tapii menarik...



Dapat tengok awak bersanding jugakkk.... alhamdulillah...rasa happy tgk awak happy tau....

Ok...disebabkan entry ni semuanya ttg perkahwinan awak......kak lia masukkan sekali la ttg kad yang kak lia buat khas utk awak dan suami.....=))))



Masa bawak kad ni balik dan tunjukkan pada en suami.. ni dialog dgn en suami...

"cuba awak teka...apa nih..."

"angsa..."

"salah...."

"itik"

"ehhhhh...ada rupa angsa dgn itik ke...???"

"ada...." sambil buat muka tak bersalah je dia jawab...

"ini basikal la.....haishhh.....tang mana yang awak nampak mcm ituk angsa tu haaa"

"haaaaa...basikal la nihh...awak cakap baru saya nampak mcm basikal......."

aaaaaaa....sabar jelah tau.... mmg masih ingat dialog nih sebab nilah pertama kali saya buat benda lain dia pandang benda lain....hahahaa...
tapiii dua kali tgk...mmg nampak macam basikal kan...kan...kan.... =)))



nampak tak...basikal...ada raga kat depan..lepas tu ada love love tu.....







Nilah hasil kerja tangan kak lia khas utk putri....hope putri suke dan happy selalu disamping orang tersayang.....

Ok my dear Putri....[kak lia tahu Putri baca entry nih.....ehhhh macam confident jeee ahahaa...]

Happy 1st Anniversarry my dear...
Putri dah lalui alam rumahtangga yang penuh dengan ujian dan dugaan.
Kisah perkahwinan tidak sama dengan kisah percintaan..
[ehh awak bercinta sekejap je kan....lepas tu en suami terus ajak kawin kannn....hehehe...kak lia ingat cerita kisah pertama kali awak berjumpa dgn en suami tu.....dan kisah2 masa alam sekolah.....sweet sangat kan...dan...itulah yang dikatakan jodoh dan anugerah dari Ilahi...]

Walau apau pun.....dialah yang istimewa yang tercipta untuk berada di sebelah awak...untuk awak bermanja...untuk awak sayang dan cinta....untuk bergurau senda... untuk awak share suka dan duka....dan....kak lia tahu awak sangat sangat bahagia berada di samping En Perfect awak tu kan....alhamdulillah...sukee tengok putri dengan en suami.....

Putri lalui kegembiraan dan kesedihan bersama dengan Syahrin...dan disebalik kesedihan, ujian dan dugaanNya itu....Allah datangkan HikmahNya yang tidak ternilai......itulah indahnya takdir Ilahi yang perlu kita syukuri.....

InshaaAllah...bulan September nanti bakal lahir seorang khalifah yang akan menyinari hidup Putri dan Syahrin.

Semakin hari kak lia dapat melihat wajah kegembiraan awak....sampaikan kak lia pun sama-sama teruja nak menghitung hari...tak sabar nak tengok baby bump awak....sama-sama tak sabar nak tgk wajah baby awak.... mesti putih melepak macam awak dan suami......

Hanya iringan doa yang mampu kak lia ungkapkan agar awak dan suami sentiasa bahagia hingga ke syurga....

Apa-apa pun semoga awak menjadi isterinya yang solehah....ibu yang mithali kepada khalifah permata syurga yang bakal lahir nanti....



Syukur alhamdulillah
Semoga pasangan ini senantiasa berada di dalam pelukan kasih sayang Ilahi..... =))





Terima kasih kerana membaca entry ini.... ;))) 
 
 

No comments:

Post a Comment