Monday, June 1, 2015

GIRLS DAY OUT 4 [FIRST TIME KELUAR DGN BYE AND FATEN]

Assalammualaikum dan salam kasih sayang....

Hari ni dah start dah cuti persekolahan.... seronoknya....jalan tak jammed......keluar rumah lambat...masih sampai cepat.... dan bestnya...hari ni en suami hantar saya..... sebab dia cuti lagi hari nih.... [senyum sampai ke telinga..... =)) ]

Sebenarnya nak cerita tentang kejadian Jumaat yang lepas pd 29/05/2015.

Alkisahnya dah lama berjanji dengan 2 orang adik nih nak makan-makan dgn diaorang kat Secret Recipe.... tapiii disebabkan oleh beberapa perkara yang tidak dapat dielakkan...maka ianya beberapa kali ditunda...sehinggalah keluar berita ttg sijil halal di SR di tarik balik atas sebab kebersihan.... Actually...kek nya masih boleh di makan sebab di produce di kilang lain dari kilang pengeluaran makanan lain yang dijual di SR [yang di ragui tahap kebersihannya....]..... tapiii atas tujuan katanya nak lunch....so...kita ke Pizza Hut je lah ye adik2 sekalian.... no more Secret Recipe sehinggalah dikeluarkan semula sijil halal JAKIM dan disahkan kebersihannya.... tu pun kalau masih ada selera nak ke sana lahhh......ehehee...

Kalau dah berjumpa tu....faham2 je lah....nak pulak 2 orang nih memang sangatlah peramahnya..... dah la Restoran tu senyap sunyi sepi je.....bila kitaorang masuk...rasa macam bergaung lah pulak bila bersembang...tambahan la pulak...suara kalau bercakap tak boleh nak buat volume slow... hehehe....so...agak keriuhan la jugak. 4 orang bersembang pun dah macam ada 10 orang.....hehehe...

Memang kalau jumpa kat opis pun kalau tak gelak2 dengan diaorang memang tak sah.....suka bergurau senda...memang tak bosan.....ehehee...

Jom tengok gambar2 kami..



Kitaorang order set ada 2 Pizza Signature Series

Set Meatball bolognaise spaghetti pasta untuk Bye dan Eryn [tak sempat nak ambik gambar...diaorang tu dah ngap dulu...hehehe....]



Malten Lava cake ni permintaan hadik faten.....so..kita layankan aje permintaan mereka.....
Masa tengah menaip ni pun masih tersenyum senyum...flashback balik di hari kejadian.....hehehe....



Ok yang ni hadik Faten.... sama kursus dengan saya kat BTN Ulu Kenas....Tido sekatil....menghadap muka dia sepanjang 3 hari tu.....[sampai sekarang tak boleh lupa lagi kenangan di Kem tu....kemana-mana je bersama....atas katil bergelak ketawa..kat dewan....kat kantin......]
dan hopefully rapat sampai bila-bila.....



Nak jugak pegang Pizza kannn.....yang pegang Pizza tu kitaorang panggil Bye.

Pernah jugak kursus sekali dengan dia.......penceramah kat depan bercakap...kitaorang bercakap kat belakang....lepas tu gelak2........

Ini dua orang hadik...sangat peramah...sangat riuh rendah dan yang penting sangat best dapat kenal mereka berdua nih.....

Actually...bukan untuk berkawan suka-suka......percaya atau tidak...mengenali mereka....saya dapat pengajaran berguna.....belajar sesuatu tentang perasaan..... dan saya kagum dengan mereka berdua.....dalam gelak ketawa tu....ada selit jugak kata-kata nasihat antara satu sama lain......[haishhhh ni kalau diaorang baca ni......harus perasan kannnn.....ehehehe....] tapiiii itulah kenyataannya... =))



macam2 posing kannn.....suka bergambar ini dua orang...yang penting sangat sporting....



KAMI ber 4... Putri ada course kat Melaka....

Ber 4 ni pun dah kecoh mak enon kan...... sampai staff kat situ pun tertengok2 kami nih.....mesti dia lega bila kami dah keluar dari Restoran tu.....ahahaa....

Ye lahhh ada je yang tak kena....sos tak cukup.....cake sampai lambat la....dan macam2.....
dan yang penting.....mintak tolong adik tu jugak ambik picture ni untuk kitaorang.......=))

Sangat enjoy.....sampai sakit2 pipi kakak gelak okeyyyyy.......InshaaAllah...nanti kita keluar sama-sama lagi......



Terima kasih kerana membaca entry ini =))
 
 

4 comments:

  1. sgt de touching akk...tp tang pling kompius nasihat satu sama lain tu...caci maki ari2 cane..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bye...walaupun caci maki semua keluar....yang nyata...kita tahu hati dan perasaan memasing.....memahami gituuu.....ehehehee..... hugs utk hadik2 kakak...... =))

      Delete