Thursday, July 9, 2015

FAMILY GATHERING - CARI CARI BARANG DI MITSUI PREMIUM OUTLET SEPANG

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.

Sambung balik cerita family gathering di kl untuk hari ke 2.
[banyak sikit aktiviti kitaorang kalo berjumpa nih....]

Pepagi masa sahur, abang saya dah ajak en suami dan kakak saya tengok rumah dia yang dah hampir siap di Bandar Enstek. Proses kerja2 pengubahsuaian yang dilakukan sepenuhnya sampailah ke perabot semua tu..... so...makcik nih pun sangat excited nak tengok.....

Pepagi lagi dalam pukul 10.00 macam tu kitaorang dah gerak dari KL ke Bandar Enstek. Kakak ipar tak ikut sama masa tu....mungkin tak larat.

So, yang ikut abang saya.....saya, en suami dan kakak saya.
Dalam setengah jam je dah sampai Bandar Enstek.
Jenguk jenguk keliling rumah...dalam rumah...semualah....ehhh..memang cantiklah.... =))
Tujuannya....sebab en suami nak tgk sangat kan....so..haruslah kitaorang pun nak tgk sekali....hehehe....



Belanja satu gambar kat ruang porch tepi rumah abang saya =))

Ok...dah jenuh tengok sana sini.... last sekali masa nak balik tu, kakak saya ajak pergi ke Mitsui Premium Outlet.

Outlet tu memang tak jauh je dari rumah abang saya kat Enstek.
Dekat je dengan KLIA.... so..lepas ni..kalau lah ada rezeki lagiii nak keluar negara....InshaaAllah...boleh la parking je kete kat rumah abang saya.....lepas tu boleh la berjalan dengan senang hati....ehhh...tapii sekarang pun dah ok dah...sebab dari Ipoh naik je bas yoyo terus ke KLIA....hahaha...dalam bas boleh tidooo..... lepas tu...abang saya cakap......kalau mcm tu...nanti nak dtg rumah dia naik je lah bas yoyo....ehhh ok jugak tu kannn.....good idea brother.....sangat bernas idea tu...... =)))

Disebabkan kakak saya nak balik awal dalam pkl 2.00pm macam tu....dan abang saya pun nak uruskan anak2 dia nak hantar ke Kuala Klawang sana nun....so...masa kitaorang sangatlah terhad.

Just pergi tengok mana yang sempat je.

Parking - Boleh kalau nak parking berbayar....nak masuk bangunan tu dekat sikit....yang tak payah bayar parking pun ada jugak...tapii jauh sikit lah kena jalan kaki.....tak kisahlah kan....pilih je lah yang mana korang suka.....

Besar jugaklah Mitsui Outlet ni.....lebih kurang macam kat City Gate Hong Kong tu..... rasanya...kena ambik setengah hari untuk round dalam mall tu..... tak termasuk nak belek2 barang lagi kan...... satu hari jelah senang....hehehe...

Kitaorang sempat masuk outlet Hackett, RalpLauren, Aigner, Dorothy Perkins dan kedai jam yang berhampiran. Murah sangat sebab ada diskaun 20% - 70%.

Konsep dia sama je mcm outlet yang lain tu...beli 2 barang up lagi 20% macam tu lah..... sebab selalu kalau ke butik..... harga dia after diskaun pun masih mahal lagi kan....kat Mitsui ni murah....so..boleh lah bagi puan2 dan tuan2 yang suka shopping tu ke Mitsui nih......hehehe...



RalpLauren ni kegemaran adik beradik dan anak2 sedara saya...
en suami kurang berkenan sebab dia punya logo
nak tayang brand tu besauuu besauuu kat depan baju tu...hehee



Yang Hackett nih dia berkenan...tapiiii nak yang simple je katanya....
tak payah nak ada tulisan2 besauuuu....tak berkenan pakcik tu.....ehehe...

Saya pun tak jalan jauh lagiii...sebab terkejar kejar masa. Tapiii ok lah kalau nak ke Mitsui nih...sebab dalam tu macam2 ada...kalau orang sebelah kita letih.....kita suruh dia pg makan kat cafe2 kat dalam tu macam the loaf, coffee beans....tu yang saya nampak....mungkin ada cafe lain kat dalam tu.... [bila2 pergi after raya lah.....hehehe....].

Ramai jugak orang kat dalam Mitsui ni....tapiii tak nampak sebab besar kan...kalau tgk kereta yang parking memang banyak lahhh......

Try jugak nak cari outlet Fossil dan Clark [ehhh ada ke.....huhuhu] sebab tak cukup masa....makcik cakap kat en suami...nanti bebila kita datang sini lagi....... =)))

Kitaorang singgah lah ke outlet Aigner. Ehhh....tetiba masa tu teringat kat mak mertua..... suka sangat dengan brand nih.... mama ada beli beg Aigner ni harga dalam range RM6K [mak mertua saya memang pandai brand2 terkini nih.....hehehe...semua koleksi bag dia ada......mama nak satuuuuuu.....hikhikhik] masa tu saya tak tahu brand Aigner nih....[biasalah.....tak mampu nak beli jenama yg mahal2 nih....hehehe.....saya ada beg paling mahal pun.......abang dgn kakak ipar hadiah kan.... bag LV dari Paris harga rm5k...tu pun sayang sangat nak pakai......]bila mama tunjuk kat saya bag yang dia beli....lepas tu tgk butik kat Pavillion....ooo baru tahu....ehehehe....



Kongsi happiness saya [tetiba]....dapat bag LV ni hadiah daripada abang dan kakak ipar
masa diaorang pg vacation kat Paris....
Memang sangat2 teruja.... sampai sayang nak pakai.... =))

Tetiba nak bagi tips kat sini..... kalau ke negara Europe especially pengeluar jenama seperti LV kat Paris, kita bawak bag LV tiruan....emigration kat sana akan potong/gunting bag LV tiruan tu....yang boleh bawak masuk ke sana hanyalah LV yang original sebab setiap satu keluaran LV ni ada kod dia.....hanya utk jenama LV.....tapiii kalau time tu kita bawak bag coach ke....fossil ke....diaorang tak kisah pun...asalkan jgn brand LV....mesti kena yang original......Nampak sangat mereka menjaga branding keluaran negara depa kannn......ehhhhh dah dah....cerita pasal bag pulak dahhh.....

Ok...masuk outlet Aigner ni sebab nak mencari sesuatu untuk abah saya.
Disebabkan abah ni suka sangat dengan jam....maka kitaorang decide nak belikan jam baru untuk abah.

Belek punya belek.... akhirnya kitaorang dapatlah bentuk jam yang sesuai dengan abah....lama kat outlet tu...sebab tu tak boleh nak kemana2 dah.....





sales assistant yang sabar melayan kerenah kitaorang





khas untuk abah ku =))

Lepas dah beli jam tu..... terus balik ke Ampang......
Bagi kat abah jam tu..... nampak wajah abah macam teruja dan terkejut sangat.
Terus nampak abah macam sebak....adoyaiii....tak tahan nak tgk....saya terus keluar....hehehe.....
Dan abah suka sangat jam tu.....Selasa tu bawak abah pergi pasar pun pakai jam tu.....alhamdulillah....



Itulah pengakhiran cerita kitaorang kat Mitsui Premium Outlet...kitaorang just jamu mata je....tak sangka rezeki abah pulak yang dapat something special.... tak pe....sebab terkejar kejar masa.....so..lenkali lah kita datang balik ke Outlet tu ya....




Terima kasih kerana membaca entry ini =))

2 comments: