Monday, November 9, 2015

SIMPLE GATHERING WITH COUSINS

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.

Hari Rabu 4 November 2015 - Saya, kakak saya dan sepupu saya buat short trip ke Kuala Lumpur dengan nawaitu.....nak menziarah bapa saudara kitaorang yang tak berapa sihat.

Bapa saudara saya tu dah macam bapa kami sendiri....sangat rapat dengan anak2 saudaranya......beberapa hari ni...bapa saudara saya tu tak berapa sihat...... jadi kami plan nak ziarah bapa saudara kitaorang tu...... InshaaAllah....nanti saya akan cerita di entry akan datang.

Kami naik train ETS je dari Ipoh ke KL Central jam 9.00 pagi dan sampai ke KL Central jam 11.20 pagi. Abang dengan kakak saya dah sedia tunggu kitaorang kat sana.

Ada cerita jugak masa nak ke KL nih.... kebetulan abang saya ni ada order brownies pada sepupu saya nih....4 kotak besar....dan kebetulan sepupu saya berniat nak bagi brownies kat semua sepupu dia yang duduk kat KL...so..total semua nya ada 9 kotak.....makanya....kitaorang bertiga....bawak sorang 3 kotak brownies.....sabo je lah...nasiblah naik train.....nasiblah ada orang yang ambik....kalau kena usung benda tu kesana kemari...memang sajalah tauuu.....hahaha...tapii bila ingat balik...macam lawak je.....yang penting...brownies tu...memang sangat sedap ok..... dijamin tak rugi kalau order kat dia.....nanti saya share pasal brownies ni kat entry akan datang ya.....InshaaAllah...



Posing dulu dalam train... pun boleh laaa.....



Dah sampai...kami dalam kete abang saya nak jumpa sepupu...

Tempat first yang kitaorang pergi ialah...jumpa sorang lagi cousin kami di KLCC...niatnya nak ajak sekali lunch....perut kami semua dah berkeroncong mintak diisi.... Kebetulan cousin saya bekerja di dalam bangunan KLCC tu... so...dah terlajak ke sana....kami pun plan lah nak terus lunch kat sana.....malangnya.... cousin saya tak dapat nak join sebab ada lunch treat dengan department dia...jadinya kami ubah plan..... jumpa kat tempat yang mudah je lah...tujuan nak bagi brownies tu tadi.



Masa ambik gambar ni...memang tak ada kereta yang menunggu.....



Masa ni dah berderet dah kete menunggu di belakang.....nampak tak mulut abang saya dah ternganga....membebel suruh cepat.....ahahahaaa

Alhamdulillah...akhirnya dapat juga jumpa dan sempat lagi bergambar bersama..... lawak jugak kalau kita kenang balik...sebab abang saya berhenti betul2 kat tgh2 jalan kereta nak keluar....kebetulan masa dia berhenti tu tak ada kereta....tapiiii bila dah siap bergambar bagai....tetiba banyak pulak kete berderet kat belakang.....ahahahaa...adoyaii...sangat selfish lah kitaorang nih...harus kena maki rasanyaaa......



Sempat lagi kan.....ehhhh mmg jarang berjumpa sebenarnya.....sangat jarang....

Dah tak jadi ke KLCC...kami terus gerak ke Pavillion.... abang saya bawak kami2 ni makan di Celadon..... ehhh memang saya tak tahu lah restoran2 mewah yang ada kat dalam Pavillion tu...ikut je lah abang saya tu ye.....hahahaa.... Bila dah masuk....Oooo..baru tau..... rupanya Restoran yang menyediakan masakan dirajaThailand yang sangat eksklusif.

[Inipun nanti saya akan buat special entry ya....InshaaAllah]




Sebelum masuk makan....kita bergambo dulu....hehehe...niii kalau abang saya nampak...memang kena bebel lahhhh......asyikkk bergambo je katanya....ahahaha.....tapiii masa ni dia dah ke toilet.....jom ambik gambar cecepat.....

Masa kami semua tgh menjamu selera tu....kebetulan abang saya pun dah habis makan.....dia terpaksa tinggalkan kami berempat sebab ada urusan penting katanya..... oklah....janji dia dah bayarkan bil utk kami semua......hehehe...so..yang tinggal berempat ni....memang lama lah duduk nya kat dalam tu sambil bersembang2.....ahahaha...











Tak membeli pun.....saja2 cuci mata je...lepas tu ambik gambo....ahahaa....ok lahh tu...bukan selalu dapat buat perangai macam ni kannn.... =))

Kitaorag pusing2 Pavillion...lepas tu terus nak ke KLCC. Ambik cab dari Pavillion terus ke KLCC. Ada tujuannya jugak...sebab saya nak cari kasut jelly bunny......memang tak habis2 la hoiii dengan kasut tu......ahahaha...suka nak pakai pelasah2..... penyudahnya dengan sepupu saya sekali terjebakkk..... ahahaha....





terjebak jugak kannn....ahahaha....

Masa sampai2 je ke KLCC...kebetulan sepupu saya yang keje kat dalam tu ada tanya dalam whatsapp group lokasi kitaorang....ahahaha....... makanya...dah terlanjur ada kat dalam tu....dia pun keluar sekejap lah melayan sepupu2 dia nih.....

Kitaorang masuk pulak ke dalam La Cucur....ber hi tea disana...tapiii kita minum2 jelah sebab dah kekenyangan kan....dalam pada tu....teringin pulak dekat laksa dia.... so...kongsi bertiga...makan berjemaah lah kan....saja nak rasa...





laksa ni makan berjemaah 3 orang.....boleh la jugak rasanya......

Hampir sejam jugak kami bersembang....bergelak ketawa bersama..... sebab dah lama sangat sangat tak jumpa....asyik bersembang dalam whatsapp group je....bila dah jumpa bertentangan mata.....memang bestlah kan..... dulu masa kecik main sama-sama...sekarang masing2 dah ada keluarga sendiri.....susah sikit nak arrange masa nak jumpa kecuali kalau ada kenduri kendara je.....tu pun kalau sempat jumpa lah....

Apa-apa pun thanks tu my cousin...abang udik....belanja kitaorang hi tea.....memang best dapat jumpa....

Lepas jumpa....terus sambung cuci mata.....

Tak lama tu...kitaorang terus ke rumah emak saudara....utk ziarah bapa saudara saya.....

Hope sangat sangat ayah ali saya cepat sihat......kuat semangat melawan penyakitnya.....
Semoga kedatangan kami....dapat menggembirakan sedikit hati ayah ali saya tu...... riuh rendah sekejap rumah ayah ali saya dengan kedatangan anak2 sedara yang kecohhh nihhh.....

Lepas maghrib...kami gerak ke ruamh abang saya yang tak jauh dari rumah mak saudara saya tu....

Minum2 kopi sambil makan ice cream.... sembang2 sekejap....lepas tu kitaorang gerak nak balik Ipoh dah....nasib lah ambik train pkl 9.00 malam..kalau tak memang tak sempat lah nak meronda2 kann...hehehe...



Tengah tunggu train nak balik ke Ipoh

Alhamdulillah....kami sampai jam 11.35 malam...agak lambat sebab train slow.....mungkin sebab hujan.....

Yang pasti....kami sangat enjoy.....kalau ada kesempatan...rasa macam nak repeat lagi....... pergi ke KL hari kerja dan berjimba2.... hehehee...




Terima kasih kerana membaca entry ini =))

No comments:

Post a Comment