Tuesday, March 8, 2016

GIRLS DAY OUT 6 - HAPPY BIRTHDAY PUTRI

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.

Minggu lepas sibuk siapkan tempahan....minggu ni akan sibuk dengan benda lain....semoga semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan.

Ok...last week, hari Jumaat, seperti biasa....saya dengan sahabat2 saya keluar berjimba jimba....hehee....ehhh tak lah....kitaorang pg lunch kat tempat biasa.....Secret Recipe Aeon Seksyen 18.

Macam biasa... kami bertiga kali ni....Ros...sorang lagi sahabat tak dapat join..... agak bz sikit sbb ada urusan lain katanya....

Sebeno beno nya..... niat dihati nak celebrate birthday Putri yang jatuh pada 2.3.2016 [Rabu].
Masa order tu Putri ada kat situ....saya terus terfikir.....order di kaunter je kek untuk dia...kalau tak...tak surprise lah kan.....[saja nak bg happy barulah best kannn....]

Kebetulan....lepas je Putri order makanan.....dia terus keluar kejap...katanya ada hal....masa tu terus tarik nafas lega....saya dengan eryn order kek untuk Putri....kitaorang try kek yang baru.....ehh...rasanya dah lama....baru pada kitaoranglah...yang baru terperasan....ada menu kek kat belakang menu kecil......hehehe....

Ok..sepakat dengan eryn...orderkan kek Shinjuku Nutella Bake untuk tuan putri tu....

Adik tu cakap...kena tunggu dalam 20 minit mcm tu untuk serve kek tu.....ok lah...tak kisah pun....hehee...

Dah siap order semua...Putri pun dah ada kat meja.....sementara nak tunggu order sampai...kitaorang sembang sembang...... tak lama lepas tu..... kek pun dihantar ke meja......

Nampak Putri agak terkejut jugak.....satu sebab mungkin tak jangka kitaorang akan surprise kan dia...kedua...kek tu nampak berbeza dari kebiasaan yang kita selalu makan..... seronok makcik tu.....

Alhamdulillah...plan kali ni menjadi....entah macam mana Allah gerak kan hati dia untuk settlekan hal dia lepas dia order makanan tu kan.....tapiii selalu pun mcm tu....kadang2 nak ke toilet lah...nak cari barang itu ini lah....macam2 hal lepas dah jadi mama nih.....hehehe....

Apa-apa pun....syukur plan saya dgn eryn menjadi 100%......



Shinjuku Nutella Bake...baru tahu kewujudan kek ni kat SR tu...hehehe



sangat lazutttnya....



harus ada gambar bertiga....



To my adik aka sahabat saya Putri

Happy birthday......
semoga terus senantiasa jelita.....menjadi isteri dan mama yang terbaik di dunia dan di akhirat....
juga sahabat yang sejati seikhlas dan seindah aturan Ilahi akan pertemuan kita sebagai sahabat nih....[ewahhh sangat ayat nih....hehehe]
Semoga persahabatan kita kekal sampai ke syurga....
Lebiuuuuu......



Dannnnn.....
Selamat hari wanita kepada semua wanita2 =)))

Seindah Hiasan adalah wanita Solehah






Terima kasih kerana membaca entry ini =))


3 comments:

  1. Eskrem ker atas tu? Wow... sedap2...
    nak pi try gak la kek tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah yg 2 tu eskrem... Silalah cuba =)))

      Delete
  2. Menarik nya ice cream tu...slurpppp

    ReplyDelete