Thursday, March 31, 2016

TAHNIAH SUAMI

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.

Last 2 weeks.... en suami saya mewakili Negeri Perak dalam sukan Chess MAKSAK.

Bestnya....dia dapat cuti unrecorded selama 2 minggu utk training chess.....suami yang seronok....sbb tak payah nak mengadap kerja opis kan....hehehe..... tapiii balik je dari training......asyikk tidur je....penat katanya....yelah...main gunakan otak....lagi penat sebenarnya.....

Tapiiiiii tapiii tapiiii jugak...... lepas je terjaga.....suami akan jadi burung hantu...... berjaga sampai la subuh....menelaah buku2 chess dia.

First day tournament.....en suami hantar report kat saya kata dia kalah dan geng2 lain jugak ada yang kalah dan ada yang draw.... katanya....kalau Perak nak menang perlu menang di setiap game selepas nih.....

Tak pelah...kalau ada rezeki untuk menang.....memang akan menanglah.....kalau tak ada rezeki....mereka dah cuba sedaya upaya mereka untuk lakukan yang terbaik......

Saya pun just nasihat suami suruh buat yang terbaik....yang penting usaha dan tawakal.....
menang ke kalah ke.....saya tetap akan menyokong suami saya.....

Alhamdulillah....hari Ahad tu en suami call kata, Perak dapat naik podium..... dapat no 3 secara keseluruhan..... Actually....ni dalam sejarah negeri Perak...untuk permainan Chess, dapat no 3...kalau tak.... selalunya dapat top 10 je....hehehe....rezeki tahun ni diaorang menang.... yelah....pihak lawan dari semua negeri...boleh dikatakan semuanya hebat2 belaka...

Tak sia-sia usaha mereka semua selama ini....bertungkus lumus untuk menaikkan nama Perak dalam sukan Chess ni.....



Suami siap whatsapp gambar diaorang satu team atas pentas menerima hadiah.....tahniah tahniah dan tahniah
Semoga mereka terus berjaya dan berjaya.....





Terima kasih kerana membaca entry ini =)))

3 comments: