Monday, April 11, 2016

DINNER - ARABIAN NIGHT

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.

Hari ni nak share cerita mengenai Majlis Makan Malam anjuran BAKMAS pejabat en suami. Majlis Makan Malam tu diadakan di Tower Regency Hotel.

Saya.... menumpang sekaki je lah.... =)))

Temanya Arabian night. So.... malam tu...penuh la pak pak arab dan cik puan arab yang rata-ratanya mengikut tema yang diberi....sama la seperti saya.... sarung jelah jubah yang ada....hehehe...

Kebetulan en suami memang ada beli jubah putih masa umrah beberapa tahun lepas.... Minat katanya.... so...en suami ambik peluang pakai untuk majlis makan malam nih.....siap gaya sekali dengan serban nya....tu pun ada nama dia....malas lah nak google.... sebab dia kata cara dia pakai serban tu memang ala2 orang arab lah.....ntah lah kan.....



Black & white.... 
ok lah tu....en suami dah macam gaya pak arab celup...ahahaha

Majlis start pukul 9.00 malam sebab ada jemputan VVIP.... Kalau ikutkan pada jemputan..... TPM yang akan datang utk rasmikan Majlis Makan Malam tu.... tapiii disebabkan ada urusan yang tidak dapat dielakkan.... beliau mewakilkan Pegawai Khas nya untuk merasmikan Majlis Makan Malam tersebut. Dan Majlis berjalan dengan lancarnya.


Antara pak pak arab dan cik puan arab...hehehe.....tgk anak2 pun pakai mengikut tema...comel je...



Majlis tu diserikan lagi dengan persembahan kumpulan Nasyid Hijjaz. Banyak jugaklah lagu2 yang disampaikan sepanjang Majlis berlangsung.

Ada cabutan bertuah [khas utk staff sahaja ya...]....boleh dikatakan hadiahnya semuanya best lah.... tapiiii selalunya tak bertuah.....hehehe....memang nama suami tak muncul2....

Makanan yang disediakan juga bertemakan arabian.... kiranya..boleh boleh la makanan tu....sebab bukan arab betul yang masak....maka kuranglah rasa arab nya tu...... [banyak songeh kann...hehehe....]

Part paling best, ada pertandingan pakaian tercantik mengikut tema.
Yang ini juga di khususkan untuk kakitangan dan kanak2 sahaja.

Antara percaya dengan tidak....en suami yang dapat pakaian yang tercatik ehhh....tak la cantik pun...... pakaian mengikut tema....rasanya tu lagi tepat.....

Tersengih2 la encik tu pergi ambik hadiah..... besar jugaklah kotaknya....tak de lah bayangkan apa2...sebab ringan katanya...hehehe...



Yeay...dapat hadiah....tumpang happy en suami je lah.....ehehehee....



Gambar berdua lagiii....=)))


Dalam pukul 11.30 malam macam tu...majlis selesai.

Sepanjang jalan balik tu memang asyik bersembang je lah.... ye lah.... ni rasanya second time saya join majlis office en suami.... first.... masa lepas kawin.... en suami bawak saya untuk majlis berbuka puasa....katanya kawan2nya nak tangok isteri....[baru kawin kan masa tu.....hahaha...memang segan kura2 masa tu....]. Ni second time.... dan masih ada jugaklah antara kawan2 pejabat en suami yang cakap....

"ehhhh ni ke orang rumah...... tak pernah tengokkk......."

Ok...ok....kakak sengih2 kerang je lah....maluuuuu..... rasa macam baru2 kawin pulak.....[ehhh tampo kang.....ahahahaa....tak sedo dah jadi pengantin purba.....ahahaa....].



Kawan baik en suami dengan isteri dia....first time jumpa...tapii tak semabng pun...sebab duduk tpt lain2...

Alhamdulillah....pengalaman baru....dapat kenal kawan2 en suami...walaupun idaklah saya bersembang beria ia sangat...setakat senyum2 kucing je lah kannn....... hahahaa....

Sampai je rumah.....tak sabar nak bukak hadiah....
Yeay...dapat hadiah kipas duduk..... ok jugaklah....sesuai untuk cuaca yang panas terik sangat ni kannn.... Dalam banyak2 hadiah cabutan bertuah tu....ada jugak yang dapat kipas duduk....... rezeki en suami....dapat jugaklah merasa hadiah kan....tapii kategori lain lah....bukan yang bertuah punya.....ahahaha...
 
Best jugak sesekali ber dinner macam nih....boleh tgk macam2 gaya manusia.....



Terima kasih kerana membaca entry ini =))




1 comment:

  1. opis akak tk penah ada diner ber tema tema ni. eh. dinner pun mcm jaranggg sekali. haha.

    asben akk pun beli jubah and dia beli gak kain serban tu. cuma kaler putih, pastu dgn egal dia skali (yg tali hitam bulat tu). Buat kenangan katanya. tpi entah bila la nak gayakannnya. tunggu raya tahun ni lah. buat tema arab. hehe :D

    ReplyDelete