Tuesday, April 5, 2016

SEOUL GARDEN KINTA CITY IPOH

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.

Alhamdulillah...semalam Allah limpahkan hujan rahmatNya 2 kali.... Tengah hari sekali & petang sekali....semoga Allah terus memberi hujan yang manfaat lagi berkat buat kita semua...

Entry kali ni nak cerita tentang review makan makan di Seoul Garden Kinta City Ipoh.
Ni first time saya makan di situ. Tak plan pun nak ke situ. Tetiba kakak saya call ajak makan ke situ.
Memandangkan restoran ni pun dah dapat sijil Halal Jakim.... so...apasalahnya mencuba ok.

Jom tengok apa yang ada kat Seoul Garden nih.



Welcome to Seoul Garden.....hehehe...



Kitaorang ambik yang dinner punya Mon - Fri
add refillable beverages RM 4.60 [nak tambah air banyak2 kali pun ikut suka lah ye....]

Jadinya....kalau nak ke sini...pastikan kosongkan perut dulu ye....supaya boleh makan banyak dan banyak.....sebab ada banyakkk pilihan hasil laut dan darat di sini.....hehehe...



Set untuk grill... memandangkan en suami saya kurang suka dengan steamboat.....makanya.... segala daging dan ayam ni menjadi pilihan dia..... dan memang sangat berpuas hati.....ambiklah berapa banyak pun...semampu penerimaan perut anda ya.... =)))




Set untuk steamboat. Ada bermacam2 pilihan....nak makan dengan maggie, mee atau meehoon pun boleh....ikut suka lah ye.... memang berbaloi lah...



seaneka sos....


Antara sos pilihan saya...



dessert korea....[ala ala macam donut tak silap sayalah....dimakan bersama dengan kuah kacang...lebih kurang mcm tu lah......tapiii sedap......] dan makanan laut yang dah ready di masak....



Pilihan air minuman yang kita nak.... sebelah tu ada pelbagai jenis ais cream..... makanlah seberapa banyak yang mampu nak makan ok....hehehe....



pemanis mulut.



hasil dari saya....



Jom grill dan steamboat.



muka happy dari kakak dan anak sedara saya...

Overall.... saya rasa sangat2 berbaloi dengan harga yang dikenakan dengan hidangan makanan yang pelbagai. Layanan yang mesra dari semua staff..... kenyang yang teramat sangat ok.....
Anda semua bolehlah cuba di mana mana cawangan di seluruh malaysia....

 
Untuk rujukan boleh layari:

www.seoulgarden.com.my

Sebelum pergi, kami buat reservation dulu....takut2 ramai orang dan tak ada tempat duduk.
 
Untuk restoran di Aeon Kinta City

Alamat:
Kinta City Shopping Centre, 2,
Jalan Teh Lean Swee, Taman Ipoh Selatan,
31400 Ipoh, Perak, Malaysia

Tel :
0 5-545 3841

Jom cuba...



Terima kasih kerana membaca entry ini =)))


2 comments:

  1. Hai nk tnya kt soeul garden ni amek dlu lpstu bayar ke bayar dlu? First bru nk try mkn kt sg ni ��

    ReplyDelete