Wednesday, July 13, 2016

IFTAR 2016 - THE 39 RESTAURANT, PNB DARBY PARK

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.

Saya nak mulakan ceritera Ramdhan saya dengan iftar kami sekeluarga di The 39 Restaurant, PNB Darby Park Kuala Lumpur.

Seperti tahun2 sebelum..... PASTI akan ada gathering sekeluarga untuk berbuka puasa bersama. Kali ni kitaorang buat di PNB Darby Park nih....Nak tgk view KLCC dan Bangunan Tabung Haji la kononnya....hehehe....

18.06.2016 -Sabtu, Pagi kami gerak ke KL....terus ke rumah abang saya. Rehat sekejap....lepas solat Asar, kitaorang dah ready nak ke bangunan PNB tu..... takut jalan jammed...so..keluar awal sikit lah.... kakak saya tido kat hotel PNB Perdana Hotel & Suites On The Park KL [bangunan yang sama lah kan.....senang sikit...tak payah tempuh jammed...dah makan...terus masuk bilik dan tido.......hehehe]

Memula sampai..... waktu tu masih terang lagi.....tengok view KLCC & KL Tower dari tingkat 39....sangat cantik dan kagum sangat.....ada bangunan Tabung Haji lagi....

Jom tengok gambar2 kami gathering sekeluarga.....





Harus ada gambar berdua



Dengan mak dan abah











Antara menu kitaorang untuk iftar hari tu....ada banyak lagi....kalau nak tahu apa menu dia..kena cuba lah....hehehe....yang penting...sup tulang gear box dia sangat kebabom kata abang dan anak sedara saya....berkali2 diaorang tambah.....saya tak gemor sup tulang...jadi....tak ada gambar...hehehee......yang penting semuanya sedap ok...



Sementara menunggu waktu berbuka....kita ambik feel.....hehehe...view dia cantik sangat dari tingkat 39 nih....seriously.....sangat cantik....

Lepas semua dah berbuka...perut dah kenyang...hati pun dah riang....[hahahaa].... kami sekeluarga ambik gambar berlatarbelakangkan view yang sangat cantik....cahaya lampu berkerlipan di bangunan KLCC, KL Tower dan bangunan2 yang lain.....Cumanya....abah je yang tak de dalam gambar kami nih.....abah dah tak berapa kuat nak ke sana ke mari sebenarnya....tapiiii alhamdulillah...semangat abah kuat.........dapat berbuka bersama dengan abah kat luar pun dah seribu rahmat dah.....



Gambar kami sekeluarga.....
Kenangan yang sangat indah......syukur padaMu Ya Allah...







4 Mawar di hati bonda =))
Kami empat beradik perempuan dan seorang lelaki...



Lebih kurang dalam pukul 10.00 malam macam tu....kitaorang dah gerak nak balik....anak2 abang saya join sekali tido kat suites bersama2 dengan mak sedara dia tu.....katanya nak bersahur sekali.....kemain sangat....

Sebelum balik....semuanya ambik ice cream potong....hehehe.....

Overall.... makanan kat situ ok...dan exclusive....tak berapa ramai orang pun masa kitaorang berbuka kat situ....so...dengan hati yang tenang dan senang je nak ambik makanan.....hehehe...

Yang penting....kami sekeluarga sangat happy sebab dapat berkumpul dan berbuka bersama.....alhamdulillah...

Semoga Allah merahmati keluarga saya dan keluarga kita semua.... Allahumma Amin...




Terima kasih kerana membaca entry ini =))

No comments:

Post a Comment