Thursday, July 14, 2016

IFTAR 2016 - RESTORAN KAMPUNG SUNWAY TAMBUN IPOH

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.
Hari ni masih nak cerita tentang iftar. Walaupun ramadhan dah berlalu......kenangan itu sangat manis untuk dikenang.....cewahhhh sangat.....ehehehe....

25.06.2015 - Sabtu, kakak atas saya....balik Ipoh sekeluarga dan kami semua bercadang berbuka di luar.
Tempat yang menjadi pilihan kami kali ni ialah di Restoran Kampung, Sunway Tambun Ipoh.

Rasanya ni first time Restoran ni buat Iftar di restorannya. Kita boleh pilih nak iftar dengan buffet ramadhan dia ke atau nak shell out ke atau lagi satu pilihan.... nak steamboat.
Semuanya berbeza harga.

Kami pilih untuk iftar buffer ramadhan....ramai jugaklah yang pilih shell out....tak tahulah apa rasanya....sedaplah kot ya....sebab ramai yang makan jugak dia punya shell out.....

Sehari suntuk....masa tu...saya dok sibuk uruskan pasal kereta saya yg xcident tu..... dan uruskan tentang tayar kete mama....ganti ke empat2 tayar nya......so...memang dari pagi sampai ke petang....ke sana ke mari uruskan semua tu.....dah petang...balik...baru tahu....kata nak berbuka di luar.....kira ok lah tu kan.....bukan selalu....hehehe...
Jom tengok gambar yang sempat saya ambil.



Antara menu yang ada.....ni ambik gambar masa orang semua dah ambik makanan.....saya baru terkedek kedek nak ambik......
kebanyakkannya semuanya masakan kampung yang sangat sedap....



Ada bubur lambuk dan juga kuah mee kari



Ni orang kata kuah dalam kawah....



Ikan pekasam jangan dilupa....hehehe...



Juga sambal belacan



Hidangan mee kari atau meehun tomyam
Ada banyak lagi hidangan yang disediakan...antaranya fruit cocktail.... kek, buah buahan dan macam2 pilihan yang berpatutan dengan harga yang di letakkan.....



en suami yang kekenyangan...





Kalau ada rezeki....tahun depan...kalau Restoran ni masih nak buat buffet ramadhan....boleh lah pergi mencuba.....tukar2 selera orang kata kan......
Pada saya....Yang terpaling  bestnyaaa sebab dapat berkumpul reramai dengan adik beradik dan anak2 sedara.
Alhamdulillah...



Terima kasih kerana membaca entry ini =)))

2 comments: