Wednesday, December 28, 2016

CELEBRATE BIRTHDAY FATEN DAN BYEZURA

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.

InshaaAllah...minggu ni...nak habiskan entry yang tertunda tunda....tak nak la bawak ke tahun depan......hehee....tahun depan nak cerita baru....InshaaAllah.

Kejadian pada 23 Disember 2016 (Jumaat)

19 Disember 2016(Isnin) Birthday Faten..... so...kitaorag celebrate sekali hari Jumaat tu.....Plan awal2 dengan Baizura..... kemain teruja nak keluar sesama......sebab dah lama jugak kitaorang tak keluar sesama nih.....hehehe..

Walaupun....seawalnya....saya masuk kerja lambat.....sebab minggu lepas....memang minggu sakit saya.....terkena gastric dan food poisoning....manalah kakak tak demam panas......harus demam panas kalau dah dua2 menyerang sekaligus...... so...Jumaat tu....ku gagahkan jugaklah....sebab pagi tu dah berjangkit pulak dengan en suami.......tak kisahlah......InshaaAllah....sakit itu penghapus dosa2 kecil kita.......DIA pilih kita......... maka terimalah dan bersabar lah.... = )))

Lunch hour punya date.....kitaorang naik sekali dengan Faten menuju ke Aeon Station 18. Tempat biasa yang menjadi pilihan.....tak lain.....Secret Recipe...kot kot nak tukar selera..... kengkonon...bagi la cadangan kat Bye..... kita ke Kenny Rogers ke...tak nak pulakkkk......ikut kan je lah.......tak payah kakak susah2 beli kek kat luar....kita beli kat SR je lah ye adik2 ku sekalian.....

Plan asal nye saya dgn Bye..... hehehe....kitaorang discuss berdua nak beli apa untuk hadiah paten..... penyudahnya.....dia suruh saya yang belikan....sesuka hati nak beli apa pun asalkan special untuk Paten.....katanya....jenuh jugak kakak fikir...

Gigih jugak kakak pergi mencari hadiah untuk adik sorang tu.....walau perut masih berbunyi2...[kemain berdondang sayang ye wahai perut tersayang.....]

Harus dan wajib tak dilupakan.....makcikkkk.....mesti lah kena ada...... penyudah kepada kesudahannya..... kitaorang share bertiga beli hadiah tu......

Bye datang berasingan dan kebetulan dia bawak cik molekkkk Aimy yang sangat2 cerdik kemain......gigit kuat2 baru tahuuu.......bila main2 usik2 budak kecik tuuu........gaya dia.....reaksi diaaaa.......terus bgtahu kat Bye..........sebijik perangai ibuuuuu diaa.......hahahahaa......

Jom tgk gambar2 kitaorang....


Shinjuku Nutella untuk dua orang hadik hadik....


Untuk Faten


Dan untuk Bye.

Actually....masa celebrate birthday Bye...saya tak dapat nak join....

Setakat share dengan kakak2 unit Bye yang dulu sekali dengan Faten lahhh....Tapiii macam tak best je kannn.......hehehe..... kebetulan dah celebrate sekali dengan Faten...kita buat sekali untuk Bye punya......harap dua2 hadik ni sukee....


Nampak tak budak kecil lagii comel kat tengah2 tuuu.....kemain sangat dia tuuu......sebijikk ibu diaa.....hehehe....nasiblah awak comel......jenuh tak bagi ibu dia bergambar....


Muka teruja sama keterujaan dengan en Tiger dalam gambar tu....upssss.....senyum menyenget awak......


Harus ada gambar berempat.....kemain yang dua orang tu tayang kek sambil tersengih sengeh.....hehehee....

Cerita lawak di hari kejadian...

Bila dah ready nak balik..... tetiba...Faten terbagi sekali hadiah dia kat Bye.... tu la....sebelum tu...kakak dah minta dah nak tolong bawak kan.....semacam takut pulak kakak ambik bawak balik terus......kemainnn sangat......[ehhh tak lahh....dia tak nak menyusahkan......heheheee] Bila dalam kete....saya ingatkan.....ehh...mana hadiah kamuuuuu......terus kelam kabut telefon Bye......dannnn......yang itu pun.....memang x angkat phone sebab tgh sebokk melayan kerenah cik Aimy tuuu.......dah separuh jalan...baru dia call balik.....kata hadiah tu ada selamat dengan dia.....hahahaa.....kemain alip lam lam haaa nyaaa......adoiyaiii.... memacam peel...tapiiii semua tu buat kitaorang tersenyum kambing......=))))

To my hadik2 Bye dan Faten
Happy birthday to both of you....
Semoga dua2 insan yang baik ini diberi kegembiraan berganda dan senantiasa berada dalam rahmat dan kasih sayang Ilahi...

Lebiuuuu sooo much.....






Terima kasih kerana membaca entry ini =)))

No comments:

Post a Comment