Friday, December 30, 2016

GIRLS DAY OUT 7

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.

Yang ni pun entry yang dah lama tersimpan dalam draft.
Kita up kan sebelum penutup tahun 2016 ya....

Ok...dah agak lamaaaa jugaklah kitaorang tak keluar bertiga.....ada tu ada...tapiiii kadang2 saya dgn eryn saja...kadang2 saya dengan putri je....dan kadang2 memang kitaorang tak keluar langsung....

Lately ni... semuanya pun sibuk dengan tugasan memasing..

Minggu akhir November
25 November 2016 - Jumaat

Kitaorang free kan masa untuk kumpul bertiga.....sebab.... start Disember sampai lahhhh Februari 2017, Putri akan bercuti panjang. March baru masuk kerja balik. Tu pun.....dia dah ditempatkan di Ipoh....bukan lagi di Batu Gajah.....tapiiiii....on and off kena jugak datang ke Batu Gajah....untuk sesi kaunseling dia lahhh..... Sedih laa jugakkk...... geng sorang dah tak de.... tak pe lah.....itulah namanya kehidupan..... walau tak sama tempat....tapiiii masih boleh berhubung kannnn.....Ehhh...Putri bukan bercuti bersalin yaaa.....dia bercuti hmmm....biar dia je yang tahu......[jangan nak sebok sangat lahh....]

Mana laa lagi tempat kalau bukan ke Secret Recipe..... [dah naik jemu kakak makan SR...semua menu dia dah boleh hafal lahhh....adoiyaiii......=))))] tapiii nak buat macam mana....itu je yang memenuhi selera kami buat masa nih.....kalau nak ke pizza hut.....kat Aeon Station 18 bukan tempat yang sesuai....kemain lambat service diaaa........kalau anda orang yang sangat2 penyabar dan tak mengejar waktu......boleh la ke sana.....sebab....nak tunggu makanan sampai satu per satu tu.....berjam jam okeh.....buang masa...serikkkk kakak2 semuaaa.......harap diaorang boleh perbaiki mutu perkhidmatan diaorang tu.....staff dia asyikkkk bersembang tak habis2......tak tahu lah cerita apa yang best sangat tu....[sempat lagiiii tuu....hehehe...].


Ni menu pilihan saya....nasi goreng Thai...


Dan dessert untuk kitaorang semua....Brownies dengan ice cream nih.....yang ni add on je....dapat murah....dalam promosi dia....

Sesaja gatai order.....tapiii brownies ni...kena makan dengan ice cream dia....baru kurang sikit rasa manis tuuu....kalau makan dia je....omakaiii...sebab kakak kurang kalau coklat2 nih.....tu yang bgtahu...sesaja gatai order.....share sama2...3 orang makan......hehehe...

Bila dah berkumpul bertiga...banyak benda la nak di sembang kan....

Tetiba Putri...macam biasa....kalau tak ke toilet....mesti ada je barang2 yang dia nak cari.....kali ni tak tahu lah dia nak ke mana....tetiba kata nak cari barang sekejap....ok fine.... tinggal saya berdua dengan makcik....kitaorang macam biasa...pantang jumpa...ada je lah benda yang nak di sembangkan.......ahahaha....

Tak lama jugaklah Putri keluar.... Elok dan molek je....dia balik ke tempat dia.... makanan pun sampai ke meja.... so..sambil makan makan...sambil bersembang sembang....

Peliknya.... bila kitaorang bersembang....makcik tu macam tak tenteram je..... sabar je lahhh.....

Rupanya....tak lama lepas tu......
Sampailah 2 kek shinjuku.....satu nutella satu coklat.....untuk saya dan eryn.....
siap ada lilin lagiiiii.......terharu sangat....
[jangan jemu ekk baca asyik2 shinjuku.....asyik2 shinjuku.....ahahahaaaa....itu je yang menariknya punnnn.......tenang tenang je baca ekkk......=)))]


Ni Shinjuku Coklat untuk saya...dan untuk eryn....shinjuku Nutella....tu favorite dia......i know you makcik.....=)))))

Birthday saya dan eryn dah lamaaaa berlalu....tak harap untuk celebrate pun.....tambahlah pulak umur2 macam gini kannn......[nyorok kat belakang pintu...].

Tapiiii kami sangat2 menghargai apa yang putri buat untuk kamiii.....terus ceria.......terus happy dan suke sangat2.....terus cakap kat dia...bila masa pulak Putri ke kaunter mintak buat semua nih.....sampaikan kami2 ni tak perasan langsung kerja dia.....ahahahaa....oh lupaa...sebab duduk membelakangi kaunter.....


Gambar kami bertiga.....harap lepas ni boleh lagi la berjumpa2 macam gini......

Tq tq tq sesangat susah payah buat semua ni untuk kitaorang.....terharuuuu dan sedih sebenarnya.....sebab lepas ni....mesti kitaorang dah jarang2 jumpa....tambah Putri akan bercuti selama 3 bulan nih.......

Harap....kita boleh keep in touch dan boleh lagi spend masa together gether.

Happy belated birthday to Eryn and me.....hehehe...
We will miss you Putri...
Semoga Putri akan selalu selalu dan selalu datang ke sini.....hahahaa...
And....selamat bercuti.... =)))




Terima kasih kerana membaca entry ini =))) 

No comments:

Post a Comment