Friday, December 30, 2016

TAHUN 2016 DAN KENANGAN

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.

Alhamdulillah...kita dah sampai ke penghujung tahun 2016
Rasa begitu cepat masa berlalu meningglkan kita dengan beribu kenangan pahit dan manis.
 
Tahun ni....teristimewanya pada saya dan suami....kami dapat mybaiti jannati....
InshaaAllah...tahun 2017 kami secara officially akan duduk terus di my baiti jannati tu...[bulan berapaaa....tak tahu lagi.....=)))] Alhamdulillah.

So..banyak perkara yang nak prepare....kalau boleh...sebelum duduk nak complete semua....[kemain sangat kann....hehehe...] tapiii itu impian saya dan suami.... kitaorang kalau boleh nak complete kan my baiti jannati tu.....at least...memenuhi apa yang kami impikan.....sampai ke hujung tahun nih.....dah banyak jugak lah yang kami impikan tu tercapai.....alhamdulillah....
Tak habis lagi pasal cerita my baiti jannati..... dalam pada nak sangat perfect kann... ambik kauuu....Allah uji dengan macam2 perkara.....Bila kita rasa kita memberi kepercayaan pada orang tetapi orang tu penuh dengan dolak dalih.....memang cukuplah sekali kau muncul dalam hidup saya.....harap....hati dapat bertabah dan lebih bersabar dengan ujian Ilahi....semua ni mendidik saya....supaya lebih berhati-hati dalam memilih orang untuk urusan mybaiti jannati.....
Tahun ni jugak......my baiti jannati tu dimasuk perompak..... nasib belum ada barang.....tapiii ada la barang2 kecik yang perompak tu ambik...... disebabkan kelembapan orang yang berurusan dengan kitaorang tu.......perkara2 yang tak diingini berlaku...... Allahu....moga DIA memberi ketabahan pada kami.....

Tahun ni tak kemana2 pun.....ehhh dah 2 tahun kakak berehat tak kemana2..... cuma ada short vacation je....tu pun kekadang main redah je......selalunya pun asyik Ipoh - KL - PJ.... itu jelah tempat wajib pun......Tapiiii tahun ni kerap ulang alik ke sana atas urusan2 yang mengejut dan tak disangka sangka......InshaaAllah...ada rezeki kita plan untuk tahun depan..... [kalau en suami tak kesibukkan lagi lahh.....sebab 2 tahun ni dia dok kejar pencapaian chess dia.....ada target dia....so...saya terheret sama......kita sabar dulu.....] selain tu....dok sibuk tentang my baiti jannati.....[yg saya cerita kat atas tu.....]

Tahun ni jugak.....banyak kisah sedih dalam hidup kami sekeluarga.

Berita2 kesedihan dan ujian Allah tanpa henti mengukuhkan hati kami agar lebih yakin dengan takdir2NYA. Walau perit untuk kami menerima....namun itulah yang telah tertulis dalam perjalanan hidup kami...... yang penting kena lebih kuat dan positif dalam menghadapi hari2 yang akan datang. Walau pada awalnya......memang agak sukar nak menerima kenyataan......alhamdulillah......berkat doa dan kesabaran..... moga jalan yang ditemui...mampu memberi kekuatan kepadanya......kita sama-sama berdoa agar Allah mudahkan segalanya dan terus memberi kesihatan yang baik pada kita semua..... semoga ada miracle yang berlaku....semuanya atas kekuasaan Allah......kita merancang dan Allah juga merancang......dan perancangan Allah jualah yang terbaik....

Tahun 2016 akan melabuhkan tirainya dengan menyimpan seribu kenangan suka duka saya dan keluarga....

Harapan agar....tirai baru yang akan terbuka..menjanjikan kebahagiaan...kegembiraan...kecekalan...kesihatan yang baik.....kekuatan dan semoga aura positif hadir dalam kehidupan kita semua....

InshaaAllah...dengan izinNya.... kita jumpa di tahun 2017 ya....

Bye bye 2016.... terima kasih diatas kenangan yang indah dan mendewasakan....
welcome 2017....semoga ada aura keindahan menyelubungi kehidupan kita semua.....









Terima kasih kerana membaca entry ini =)))

No comments:

Post a Comment