Thursday, March 2, 2017

HELLO MARCH

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.

Ehhh dah masuk bulan MAC 2017.
Hello March...... Harap ada sesuatu yang baik akan hadir dalam kehidupan kita.

Hari berganti hari...bulan berganti bulan....meninggalkan kenangan2 suka dan duka di belakang....yang kita bawa ke depan adalah pengajaran2 yang kita dapat dari kisah sebelum supaya selepas itu kita mempelajari sesuatu yang baik dari pengajaran yang lepas...... dengan harapan....agar....perkara yang buruk tidak berlaku lagi di masa akan datang dan perkara yang baik akan kekal dalam kehidupan kita hingga akhir.......

Dalam bulan Februari.....

Berkesempatan bercuti2 bersama mak dan abah serta family abang saya..... perkara ni dah jarang kami buat sebenarnya.... disebabkan kesibukkan memasing..... sebab itu...setiap kali nak bercuti2 Malaysia...selalunya adhoc sahaja..... nak kumpul semua....memang susah.....kecuali hari raya...tu pun kekadang ada yang balik rumah mertua....ada yang sampai lambat....macam tulah ibaratnya......sebab jadi macam tu......memasing dah ada komitmen dgn keluarga yang semakin berkembang......anak2 nak tuition la....nak periksa....macam2 lah kalau kita kaji balik semua kannn...tak boleh nak salah kan sesiapa....so...peluang yang ada...jangan disia siakan....sebab saya sorang je yang tak banyak sangat komitmen.......anak pun tak ada kan.....ni lah peluang nak spend masa dengan mak dan abah.......alhamdulillah....

Untuk bulan Mac....my target..... nak siapkan tempahan quilling.....dan kalau boleh nak buat banyak2 lagiii......InshaaAllah........berkira2 nak buat cookies semula.....tapiii belum ada ruang dan waktu yang sesuai.....nanti bila dah start balik buat cokies.....kakak update semua yang kakak dah kumpul ok....InshaaAllah.....

Bulan ni ada la plan nak cuti2 Malaysia dengan en suami....tapiii tak tahu la lagi kemana......Katanya nak release stress....asyik ngadap kerja je........dah jarang bercuti berduaan.........sometimes nak kena ada masa bercuti berduaan pula kan.... Plan asal...nak melencong ke tempat lain...luar sikit dari Malaysia.....sekali....macam tak ada waktu yang sesuai.....Sebab en suami dah tunjuk jadual chess dia kat saya........jadi kena faham jugak situasi dia.........kita ambik yang singkat je lah.....kata en suami...bebila free dalam bulan Mac ni kita pergi.......ok lah.....isteri ikut kan je lah.....dekat pun kakak tak kisah...asalkan berduaan.......hehehe...Selalu.....dia tuuu main redah je......kakak ikut je lahhh......dia yang bawak kete kannn...=))))

So.......untuk Mac ni.....harap yang baik2 sahaja datang mendekati...yang mana negatif tu sila pergi jauh2....kan best kalau kita boleh halau macam tu je.......malangnya......tak boleh....mana yang buruk tu...yang kita tak suka tu.....moga kita dapat hadapi dengan cara berhemah......InshaaAllah.....




Terima kasih kerana membaca entry ini!

No comments:

Post a Comment