Thursday, June 29, 2017

BERBUKA PUASA DI PAKEEZA RESTORAN [IFTAR 2017]

Tempat yang wajib pergi setiap tahun untuk iftar.
Nama pun regular customer..... so...haruslah menjadi pilihan...tapiii masih berempat.....
Emak dan abah masih di KL.... memula nak ke KL sekejap....sekali dah sebulan puasa kat sana.... hehehe.... so...saya dan kakak saya decide nak berbuka di Pakeeza. Kalau tak puasa pun kami selalu ke sini...apatah lagi kalau disediakan buffet ramadhan. =)))

Seperti tahun2 lepas.... Pakeeza ni tak pernah menghampakan pelanggan dia.... dan muka2 kami ni mesti ada la setiap tahun pun......cuma tahun ni...kami berempat.....yang kat KL... beria2 plan nak berbuka kat sini...tapiii perancangan Allah itu lagi perfect......lenkali je lahhhh......

Hidangan buffet ramadhan dia sangat2 sedap dan menyelerakan...walaupun tidaklah banyak seperti hotel 5/6 bintang....tapiii rasanya berbaloi bayar untuk buffet ramadhan dia niii......puas hatilah...sebab semua hidangan dia enak2 belaka....
[kakak tak dibayar untuk buat promosi ni ok.....ni sekadar share apa yang kakak sukaaaa.....]

Jom tengok gambar yang sempat kakak ambik ok....


Pakeeza ni antara yang agak terkenal jugaklah di Ipoh ni.....terkenal dengan kelazatan nasi briyani dia....dan catering dia jugak....boleh kata semua lauk pauk dia...sangat2 marbeles.....=)))


Ada pelbagai jenis nasi briyani.....briyani kambing...ayam....dan daging....tak makan semua tu...nasi putih pun ada.....
Dan.....jangan lupa rasa teh tarik dia ok....sangat2 sedap.....


Menjadi pilihan sepanjang masa....




Cucur ni pun wajib cuba....
Selain semua niii....ada juga kuih muih tradisional yang sedap2.... ada laksa....[yang ni ikut hari lah...kekadang mee rebus...kekadang mee kari...mee hun sup dan kena hari yang kitaorang datang tu....di sediakan laksa asam.....punnn sedap jugak....]


Yang badan agak gempal sikit tu....Bentho nama dia..... memang kalau nak deal apa2...selain dengan dia punya bos & isteri.....mesti akan deal dengan dia....senang....

Kawan dia tu...dah nak balik Pakistan terus katanya.....dah tak datang sini dah.....lama jugaklah dia kerja kat situ.....lepas raya ni balik katanya.....so...kita ambik satu gambar kenangan dengan dia....


Dan...harus ada gambar kami berdua...... =)))

Keseluruhannya.....lidah saya kata sedap..... memang berbaloi dengan harganya yang kurang dari RM50 dan murah jugaklah berbanding yang lain...tetapi makanan dia semuanya sedap sedap belaka..... wajib cuba.....walau tempat dia tak se exclusive hotel...tapiiii makanan dan masakan dia memang sangat terbaik.....kakak recommended!!

Selamat mencuba!


Terima kasih kerana membaca entry ini!

No comments:

Post a Comment