Wednesday, July 5, 2017

BERBUKA PUASA DI MOSAIC AT MANDARIN ORIENTAL KL [IFTAR 2017]

Ni last entry untuk berbuka puasa tahun 2017 ni.....hehehe...
Kali ni kami berbuka puasa di Mandarin Oriental Hotel KL.

Teruja sebab kakak jumpa retis....
Jom tengok gambar yang sempat kakak ambil ok...


tetiba datang idea nak letak rempah ratus macam gini kat rumah......sekali en suami kata.....tu bukan nak simpan...tu namanya nak meniaga.....ahahahaa......#terussentap =))))


Banyak pilihan makanan disini.... dan semuanya enak dan kena dengan selera.


Pelbagai pilihan minuman...sejuk dan panas


Seaneka cheese....tapiii kakak tak suka cheese...Cheese ni nampak cantik jee...


pada yang gemar udang


sapa yang nak minum air kelapa...dia bagi sorang sebiji seketoiii macam tuuu......=)))


Durian pun ada..... makan santai2 di luar....tak boleh bawa masuk ke dalam.....trust me....bila menikmati durian malam2 kat luar tu...rasa makan di tepian pantai......nikmatnyaaaa...... ahahaaa.....


buah buahan di tengah2 kota raya.....rasa macam pulang semula ke desa......kahhhh...ayatku hari ini sangatlah.....












seaneka dessert.
Ok...kakak nak bgtahu sikit lahh....
Selain menu2 yang sedap.....
Antara keistimewaan yang wajib cuba di sini adalah dia punya dessert.
Dulu saya pergi utk hi tea....memang dia punya dessert...sangat sangat terbaik.....
So....selain makanan2 berat kat sini.......wajib cuba dia punya segala jenis mak nenek dessert nih......memang tak boleh dapat kat lain2 hotel....Dessert dia antara tarikan yang best kat sini...


Selain minuman yang disediakan....kita boleh minta latte / coffee / cappuccino
yang ni kakak minta lepas dah selesai makan....so..duduk santai2 sambil bersembang dengan kakak & abang saya...sambil kami menikmati latte yang sangat awesome.....

Selain dia punya dessert tuuu....
ada ice cream turki.....kakak tak tahu apa nama betulnya....ahahaha...sebab tak pernah sampai ke istanbul kannn.......nak pergi sana jauh....so...kita try kat hotel ni...sebulan dia serve ice cream kat hotel ni...tahun depan tak tahu la ada ke tak de dia tuuu.....apa pun.....memang terbaik jugaklah dia punya taktik nak kenakan orang untuk seketoi ice cream.....
Peliknya....dengan en suami dia tak buat pun.......mungkin sebab muka suami serius kot......sabo je lah......gambar tak de.....kakak ambik video je.....


Dia pun nak jugak posing....




Budak Si lesung pipit


candid...


kakak jumpa retis.....
Elfira datang dengan mak dan adik dia......masa dia nak ambik makanan.....kita tahan dia sekejap.....minta ambil gambar sama-sama.....
Orangnya kecik je...sama saiz badan dengan saya....[perasan....] =))))


Anak sedara pun nak jugak...


Tak lama lepas tu....kita nampak kak Ning Baizura pulak dengan Zahida dan Nurul...
Diaorang datang sekali....duduk pulak betul2 kat belakang meja kitaorang....
Kak Ning ni sangat2 peramah dan humble......suka pulak cara dia layan peminat dia......kita pulak naik segan dengan dia......=)))


Zahida dengan nurul niii...kalau tgk live.....memang diaorang ni cantikkkk sangat ok.....cuma gambar ni nampak blur......sebab kakak guna hp chap ayam...... seriously.....diaorang memang cantik.....dan sangat2 peramah macam kak Ning.....patutlah friendship diaorang serasi bersama.....=))))


Last but not least....gambar KAMI.....
Alhamdulillah untuk moment di sepanjang Ramadhan...
Walau kami tidak dapat berkumpul semua seperti tahun lepas.....namun...aturan Allah itu sangat perfect...

Ok..secara keseluruhan....
Boleh la masukkan Hotel ni sebagai salah satu pilihan tempat untuk Iftar tahun hadapan.....
Wajib cuba.....memang terbaik!!!


Terima kasih kerana membaca entry ini!

2 comments: