Thursday, July 13, 2017

CERITA HUJUNG MINGGU SUKASUKI

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.
Lepas2 ni kakak nak up entry tentang raya pulak.
Moment indah dengan keluarga...harus disimpan untuk bacaan hari2 akan datang.



 
ni je yang boleh kakak share.....graphic design utk cabinet kakak.... nanti kita cerita lanjut kat entry my baiti jannati =)))

Minggu ni agak sibuk.
Memang terlalu sibuk dengan nak mengemas rumahnyaaaa......dengan kerja nya....dan memacam....kekadang rasa tak ada masa untuk diri sendiri....huwaaaa..... penat ok....harap semua2 perkara ni segera selesai supaya kakak ada masa untuk plan nak rehat2kan minda.
 
Minggu lepas...sehari lepas balik dari Lumut....esoknya birthday kakak.....tak sangka en suami nak buat surprise.... niii nanti kakak cerita lepas entry raya.....[teruja ya amat...ahahahaa......walau penat pun tak hilang lagiii....tapiii kakak sukaaa dan happy.....alhamdulillah...].

Minggu ni....agak sibuk uruskan my baiti jannati....alhamdulillah....Allah mudahkan urusan untuk kakak dan suami.... walaupun sebenarnya agak lambat jugaklah untuk pasang cabinet rumah.....sebab awalnya nak kejar sebelum raya......[kengkonon nak raikan raya di rumah baru....tetiba....emak kakak tak sihat...mood terus lari ke laut masa tu]........ tapiii akhirnyaaaaa.......siap juga cabinet tu untuk wet & dry kitchen....#kakakgembira ahahahaa...

Minggu ni kakak dan suami 2 hari suntuk kerjakan dapur... susun atur barang apa yang patut.... habis keluar semua barang yang dah tersimpan di store.... basuh segala bagai.....dan bestnya...jumpa benda2 yang dah lama terasa hilang...tetiba dia muncul..... #kakakgembira lagiii....ahahahaa.
Nanti kakak ceritakan entry lain lah...

Yang pasti....minggu ni kerja di dapur sahaja......tu pun tak sempat nak siapkan semua.

Semua barang kitaorang akan guna...tak mo simpan2 nak sayang sangat2........ minggu ni nak start guna slow cooker yang kakak dapat hadiah 9 tahun lepas....hadiah kawin yang tak diguna2.... tetiba tengok slow cooker terus teringin nak buat bubur nasik dengan ayam..... meminta sangat kannn....ahahahaa....

Oh yaaa.... minggu ni plan nak buat kek oren..... kegemaran suami dan mak abah. First time buat terus sekali 3 bancuhan untuk bawa sebagai bekalan raya untuk my MIL dan keluarga di Enstek.... semua kata sedap...termasuk bapa mertua saya.......mama dan pakcik sukaaa katanya.....semuanya siap request suruh buat lagiiii...... [terus perasan nak mam.....ahahaaa] nanti kakak share resepi ya.....

InshaaAllah...nanti jumpa di entry raya.....



Terima kasih kerana membaca entry ini !

No comments:

Post a Comment