Monday, July 17, 2017

CERITERA RAYA 2017 PART 2

Good morning PJ!!!

Pepagi..lepas breakfast dengan mama...saya dan suami gerak ke Enstek.

Jalan di highway still smooth walaupun memang banyak jugaklah kete menuju ke Nilai sana....

Kitaorang sampai awal jugaklah......
Tau tau je lah kalau dah jumpa adik beradik sendiri....kecoh jadinya.

Kebetulan masa tu abang saya nak masak mee kari....so...apa lagi....tukar baju semua...kita jadi orang dapur....hehehee...... bukan tolong masak mee kari....tolong menyibukje kat dapur tu......mulut pun start dah mengunyap je.......adoiyaiii....

Chef of the day hari tu...adalah abang saya dan kakak ipar saya.....mee kari diaorang sangat2 terbaikkkk....berkali2 kitaorang makan...sebab dia masak satu periuk besar....segala isi hidupan laut ada dalam kuah kari dia tu......memang sedap........makan tanpa rasa bersalah ok....

Kalau nak tahu......compare dgn adik beradik perempuan semua.....abang saya ni mmg pakar memasak....sampailah kepada mengemas rumah.....ahahahaa...terbalik kot......sebab dia sorang je lelaki dalam adik beradik...so...kepakaran mak tu....95% turun kat dia......

Hari raya ke 2..... akiviti kitaorang adalah makan.....dari saya sampai......sampailah ke malam......

Malam....kitaorang makan buah buahan pulak..... best jugak berkumpul adik beradik macam gini......terus plan nak jadi #teamrayaKL lagi tahun depan...........kalau ada rezeki nak beraya di Infiniti pulak.....[kalau rumah tu sempat siap lahhh...... =))))


Raya ke 3

Kakak yang sulung baru sampai dari Seremban.
So....kitaorang bergambar sama2.....

Jom tengok gambar2 kitaorang...barulah ada gambar raya dengan baju raya......


Idea dari en suami....buat posing macam gini [suami saya ni gila2 sikit kepala diaaa....].....sendiri tengok...sendiri suka....sendiri rasa kelakar.....dah macam patung je...... dengan caption
"dah dah...jom balikkkk......." hahahahaa =)))

Layan je lah gambar2 kitaorang posing......semuanya di dalam kawasan rumah abang saya.....=))))


Baju raya kakak dari Rizman Ruzaini
Beli kat Fashion Valet Pavillion.
Ni first time pakai baju designer RR nih dannn....
memang tak menyesal beli..... #kakaksuka =)))








Teringin nak posing semacam kebanyakkan mereka2 yang menunjukkan hertaaa mereka......tapiiii ni bukan kami punyaaa....berangan tak kena bayar pun kannn....kannn.....heheheee..... sesaja suksuki....ni semua duniawi....=)))


Baju raya kami dari Lubna, Rizman Ruzaini & Rizalman




Adam yang dah macam koala bear..melekat je dengan ibu diaaa.......semakin besar...semakin banyak akal....... susah dah ibu dia nak posing sebab dah ada beg koala....hehehe




Dengan anak2 sedara perempuan.... semuanya dah besar.... dah macam sebaya je.... nasib mak sedara pun badan tak berapa nak besar [yang statement ni memang suka memperasankan diri....ahahaaaa] so..kami nampak sebaya.......muehahahaaa...[anak2 sedara...jangan kata mak sedara perasan ok....=)))]


Tengah dok elok 3 orang ni berposing....sekali ada jembalang photo bomb gambar nih.......eeeee laki haku nihhhh.......sumpit kang baru tauuu....tak perasan pulak dia ada kat situ....bila dah post gambar nih kat fb....bila orang tegur....baru terperasan....ahahaaaa...






KAMI berempat beradik perempuan....semua pun muka lain2.... rasanya sama tang mata je....semuanya sepet2....ahahaa...




Kita belanja gambar kuih raya.....

Menu hari raya ke 3..... nasi lemak serai [sangat2 sedap.....yang ni resepi kakak ipar......saya ni tolong2 goreng dengan semua kerja2 ringan je......] dan sup ayam resepi kakak sulung saya.

Pagi petang sampai ke malam...menu wajib...buah buahan pelbagai jenis....
Lewat malam.....makan ice cream....
Ya ampun....... terasa dah gemmm balik laaa.......[nangis tepi tong gas]


Jumpa di entry seterusnya =)))




Terima kasih kerana membaca entry ini!

No comments:

Post a Comment