Friday, July 21, 2017

HAPPY BIRTHDAY TO ME...

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.



02.07.2017 [Sunday]
Its my birthday!

Alhamdulillah...dengan bertambahnya umur....terasa diri terlalu dekat dengan kematian....kerana mati itu satu kepastian....

Syukur dengan nikmat yang Allah kurniakan kerana mengizinkan saya bernafas hingga ke usia ini.....semoga di sepanjang usia yang dikurniakan dapat dimanfaatkan sebagai bekalan di alam yang kekal.

Actually....saya dah hide kan tarikh birthday saya [pengakuan jujur].....tapiii tapiii tapiii....bangun2 je dari tido....tengok2 hp.....banyak pulak notification kat fb.... terus tanya kat en suami.....ehhh.....ada notification jugak ke.....sekali en suami kata ada... terus kakak tergelak2 hambar.....ahahahahaaa.....[mungkin tak tgk betul2 ke macam mana tak tahu lahhh.....]

Hari tu jugak kakak private kan tarikh birthday kakak. So..lepas nih.... harap tak ada notification birthday kakak mengganggu fb uolls lagi ok.. #kakakdahinsaf hahaha....kita minta perhatian Allah....itu yang lebih afdhal....InshaaAllah....

Ok...berbalik kepada ceritera my birthday....

Disebabkan agak kepenatan yang tak hilang2 lagi [baru balik Lumut]....so..ingat Ahad tu nak rehat sepuas2nya.....sekali...en suami ajak lunch date....terasa malas nak keluar sebenarnya....

Tak agak jugaklah dia nak bawa kemana....tapiii katanya lapar ya amat.....

Ok...kita ikutkan je lah....

Sekali...dia bawak saya ke Parkson Ipoh Parade.... terus masuk ke Baskin Robin....lepas tu suruh saya pilih kek yang saya suka.....ahahaaa.... terus tersengih2 pn isteri.....tanpa malu dan segan......isteri pun pilihlah kek berperisa ice cream coklat fudge.....

Sekali en suami minta lilin kat staff BR tu.....bila en suami bgtahu nak berapa lilin....terkebil2 mata staff tu tgk kakak.....terus kakak terdiam seribu bahasa......sambil dalam hati kakak berkata2..."banyaknya lilin....banyak nya umur kitaa....." =))))

Lepas tu....en suami terus bawa isteri ke Pakeeza Restaurant....[pernah bgtahu dia...lepas raya nih nak pekena nasi briyani Pakeeza...teringin......tu gamaknya dia bawak saya ke sana......]

Dah siap makan semua....terus minta lighter kat staff Pakeeza......sekali bukak2 kotak BR ada mancis dibekalkan.....ahahahaaaa...[nampak sangat dah lama tak beli kek seketoi kat BR].

Dah nyalakan lilin yang banyak tu.....terus isteri tak nyempat2 nak tiup....sambil en suami nyanyikan lagu happy birthday untuk isteri.....sooo sweet....... terkembang kempis hidung isteri menahan malu sesambil tiup lilin.....ahahaha...sekaligus dalam hati.....[wahhhhhh bestnyaaaaaa.........berangan pakai crown.......ko mampu tak... berangan dikala situasi sebegitu.....ahahahaaaa....] malu tapi sukaaaa.....propa sangat ahahaaa....

Dah tiup lilin semuaaa.....oleh kerana dah kekenyangan....kita simpan balik kek tu.....tak potong pun......ahahaaa...




Tqqqqq suami untuk kek yang cantik lagii sedap ini.....=)))


Banyaknyaaa lilin....






lunch kami....briyani ayam dan en suami order roti puri jugakkk....

Petang tu......kakak saya call kata nak lepak2 kat Starbuck yang baru dibuka kat area jalan masuk ke highway Ipoh Lumut. So... kami decide nak bawa kek BR seketoi tu ke Starbuck nak makan sekali dengan kakak dan anak sedara saya zara.....

Kakak saya belanja coffee starbuck pulak....dan kali ni....barulah kita potong kek BR sesambil minum kopi...sesambil tu makan kek.....nikmatnyaaaa....

Dapat celebrate 2 kali dalam 1 hari tu.......alhamdulillah....


Bawak kek ke Starbuck pulak....hehehe...

Antara wish yang saya terima dari orang2 yang tersayang....haruslah dari keluarga


Video my anak sedara nyanyi lagu happy birthday untuk saya ni betul2 buat saya ketawa......[happy sebenarnya.......] & wish dari anak sedara yang sulung jugakkk di tgh2 lewat malam...


Dari anak sedara jugakkk.... 
without failed wish kat saya setiap tahun.....


Yang selalu ada dengan saya ketika susah...ketika sedih...
ketika gembira....ketika apa2nyalahhh......
Tqqq makcik...untuk wish dan birthday treat......

Yang sorang lagiiii terus call dan wish....pepagi lagiiii dah call....sapa lagi kalau bukan puan kaunselor....Putri....tqqq jugak untuk birthday treat......kakak sukaaa.....hehehe....
Sekarang dah susah nak berkumpul 3 orang.....sebab Putri dah bertukar.....harap dapat keep in touch sampai bebila...





Dari hadik2 yang selalu buat kakak happy..
TQVM....=)))

Thanks to all my wonderful family, friends & sedara mara yang wish birthday saya di fb, wasap, messager, personal message & Instagram... Tqqqq atas ingatan dan doa yang baik2 dari kalian semua. Moga Allah makbulkan segala doa dan permintaan kita semuaaa.....


To my lovely husband...
Tqqqq untuk surprise ituuuu dan kek...isteri suka & happy....

Its sooo soooo sweet when you sing the birthday song to isteri [depan2 orang keliling yang ada kat situuu masa tu........staff tu dok tgk je muka isteri yang excited & happy mcm hapaa je....hehehe...]
Lepas tuuu isteri terus rasa gedik sangat....

Dalam usia saya dan awak begini.....kita masih berdua
Kita selalu berpesan each other....bersangka baik dengan Allah....dan inilah nikmatNya yang wajib di syukuri atas takdir dan kurniaanNya yang terindah [tetiba teremosi]. Jom kita hayati masa2 yang Allah bagi untuk kita berdua nih dengan penuh rasa syukur dan redha... =)))

Last but not least...suka ataupun tidak...doalah yang baik-baik...cakaplah yang baik2 & jagalah hati kita....Jika kita mahu yang terbaik dalam hidup kita...InshaaAllah yang datang juga semuanya yang baik-baik...thanks again....

Kakak sayang semuaaa.....



Alhamdulillah untuk moment indah ini....

Terima kasih kerana membaca entry ini!

4 comments:

  1. Happy birthday..semoga berjaya dalam semua yang awak lakukan =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn....terima kasih awak.... =)))

      Delete