Wednesday, October 25, 2017

HAPPY BIRTHDAY TO BAIZURA, ERYN AND ME!!!

Hye uolls....
Dah beberapa minggu tak update blog.
So..hari ni ada kesempatan....kita update tentang kejadian beberapa minggu lepas.

Sebenarnya...dah beberapa bulan dah plan nak jumpanya....sampailah ke birthday makcik [eryn] 1.10.2017 [HAPPY BIRTHDAY MAKCIK!!!!]

So...minggu tu....baru lah jadi plan kitaorang untuk ber mini reunion. Kebetulan adik saya yang sorang ni nak join....nama dia zira.....dan dia tak kisah pun kalau nak join sekali dengan 2 orang adik lagi tu.....[bye dan fatin].
Kejadian tu haruslah berlaku di hari jumaat.....=))))

Kitaorang plan jumpa di Aeon Station 18.
Tempat yang menjadi pilihan
Kenny rogers roasted
[memang kalau tak SR...KRR...kalau tak... Nandos......
tak banyak pilihan...huhuhu]

Bila dah berkumpul semua....memang best...sembang macam2 perkara sambil gelak2 macam hapa je....Bestnya kalau jumpa adik2 nih.....memang hilang segala mak nenek stress..... happy habis..... sampai tak sedar orang sekeliling semuanya dah balik........ lamaaaa sangat tak berkumpul macam gitu.....memasing sibuk dengan tugasan memasing......so..kena faham lahhh...


[Gambar kanan: Faten & Zira]
Beberapa kali dah plan.....akhirnya hari tu...zira dapat join kitaorang....saya dah kenal zira ni masa memula lapor diri kat tempat saya bertugas sekarang.... kitaorang terus jadi rapat....dari zira bujang...sampailah dia dah ada anak dan lepas tu dah jarang jumpa bila zira bertukar ke Ipoh.

Saya jadi pengapit bidan terjun zira masa bertunang sampailah dah berkahwin di kedua2 belah pihak....[kemain sangat.....ahahaaaa...]....so itulah serba sedikit tentang zira yang tak pernah saya ceritakan kat dalam blog nih.......tapiii sepanjang tempoh tu...memang kitaorang selalu keep in touch..... [rapat dah macam adik beradik sendiri]...sama macam adik2 saya yang 2 orang nih.....
 
Kenapa boleh rapat ber 5  niii....sebab...memasing sejenis yang outspoken.....memang tak ada tapis2 kalau nak cakap apa pun....semuanya agak kasar sikit lahhh [kecuali zira...dia lemah lembut sikit....tapii dalam fasa memahami......hehehee].....just between kitaorang je lahhh.....dannnn....paling penting....memahami......

Memang best dapat kenal dengan insan2 yang baik nih....walau kakak lah orang yang paling tua di kalangan mereka2 ni...tapiiii selalu perasan muda sama macam depe.....hahahaaaa...[perasan sangat].



Lama jugaklah kitaorang berborak.... rasa macam masa tu cepat sangat berlalu.....
Zira balik awal sebab nak kejar masa..... tinggal kami berempat....

So...masa nilah..... Faten keluarkan semua hadiah2 untuk 3 orang manusia yang dah lama berlalu birthday nya...kecuali eryn.....hahahaa...

Memang dah awal2 belikan hadiah untuk bye...sebab birthday dia 21 Julai 2017....cumanya tak ada kesempatan nak berjumpa.....lepas tu plan dengan diaorang nak beli hadiah untuk eryn sekali....hadiah untuk makcik tuuu....faten dengan bye yang pilihkan......saya just setuju je lah dengan pilihan mereka....

Tak sangka..... saya pun dapat hadiah jugakkkkk [terkejut kakak].....sebab birthday saya palinggg lama dah berlalu....ahahahaa.....tqqq adik2....


Happy birthday makcik!!!
Makcik ni.....sejenis yang agak tegas...kalau tak kenal dia...mesti orang akan cakap dia ni sombong dan garang......memula kenal...memang rasa macam....dia ni ok ke....tak ke....tapiii.....lelama dah kenal...tetiba boleh sekepala...malah boleh jadi serapat ini.....dia boleh je dengar cerita sedih kita walaupun kita kematian kucing....[sambil nyorok muka tepi almari...bila teringat balik.....hahahaa] dannnn...sampailah hari niii....kalau stress pasal keje ke....apa ke....dedua mmg boleh je cari bahan nak release stress.....tetiba....dari marah.......boleh tetiba gelak macam hapa je......
Semoga persahabatan kita kekal sampaiiiiii ke syurga...=)))


Happy birthday hadikkkk....
Walaupun dah berjauhan.....tapiii dia ni selalu je kacau2 kita kat pejabat.....tak habis2 dengan kewangan dia.....dan rujukan utama dia haruslah makcikkk......lepas dah selesai segala mak nenek masalah dia dengan kerja dia....dia mula kacau kitaorang.....
[tak saya.....faten......hahahaaaaa]
Lepas tu.....memacam cerita...sambil tu memang ada je point dia nak kenakan orang.....[kekadang...kita pun kenakan dia jugakkkk....ahahaha.....seri lah selalunya.....] hujung2.....mesti kakak yg ketawa....
Bila ingat telatah dia..... zira yang baru first time jumpa pun kata dia ni happy go lucky..... selamba mamba dia je...... ehhh tapiii hidup harus selamba.....orang tak tahu kisah sebalik kita.....so...just show yang kita boleh teruskan hidup kita macam biasa...and I'm proud of you my hadikkk.......[sambil berdiri dan tepuk tangannnn......ahahahaaaaa....]-ni kalau dia baca tak tahuuuu lahhhh.......lariiii.....
Apa pun......kakak doakan semoga senantiasa diberi kekuatan dan dipermudahkan segala urusan
dan diberkati disepanjang usia.... lebiuuu....


3 orang yang happy dapat hadiah....

 
Awak punya hadiah kena tunggu bulan 12....dia siap request nak barang sukan....kemain sangat.....mentang mentanglah instructor aerobic....ehhh lupa...kalau sesiapa di area Batu Gajah ke Ipoh ke....Manjung ke....Sri Iskandar ke...yang nak mengikuti kelas aerobic atau zumba...boleh je contact faten nih.....memang best kalau rerobik dengan dia.....nak tahu cerita tentang dia yang nampak semacam ayu niiii.....kita cerita bln 12 nanti.....[siap kauuuuuu....ahahahaaa...]

InshaaAllah...plan akan datang....bulan 12 nanti...nak celebrate birthday faten pulak..... so..boleh lah berkumpul lagi macam gini.....


Tqqqqq...untuk sejambak ferrero rocher tuu...kakak sukaa.....[sambil sengih sampai tak nampak mata]

Last but not least....
alhamdulillah....syukur...syukur atas nikmat ini....
Moment yang sangat indah untuk di kenang....dan syukur kerana dapat mengenali mereka.

Kadang2 kita tak pernah menyangka....kita akan rapat dengan seseorang seperti mereka..... banyak moment indah bersama mereka....ada suka dan ada duka.....

Moga Allah satukan hati kita semua dalam rahmat dan kasih sayangNya...dan semoga kita berkumpul di dalam syurgaNya....
[dah kakak buat ayat macam gini.....=))))]

Hope to meet them again in December...InshaaAllah....
Love u all sampai syurga....=)))




 
 
Terima kasih kerana membaca entry ini!

No comments:

Post a Comment