Wednesday, November 29, 2017

SAJA SAJA CERITA

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.

Tajuk pun dah tau saja saja cerita je....
 
Dalam hujung bulan lepas sampaiiiiilah ke minggu ni.....memang kami suami isteri diuji dengan kesihatan yang kurang memuaskan.

So...seeloknyalah dan selayaknyalah...kita mereput je lah di dalam rumah....
sambil merehatkan diri sendiri.

Rutin mingguan....pepagi lepas subuh....kami keluar untuk jogging sesambil menghirup udara segar di padang polo untuk kembalikan kesegaran badan....at least seminggu sekali atau 2 kali......selalunya....lepas je jogging...kitaorang akan pergi breakfast....dan lepas tu bawa mak keluar ber window shopping dan selebihnya....kitaorang banyak rehat2 kan diri di rumah.

Awal bulan ni....en suami terkena batu karang lagi.....
Jenuh jugak tengok dia menahan sakit.....

Alhamdulillah....setelah segala usaha dilakukan....
antaranya....bagi dia minum jus lobak putih (tanpa gula) dan makan ubat yang diberikan oleh pihak hospital.....akhirnya batu karang tu hancur. Seminggu jugaklah encik suami nak sihat sepenuhnya.....

So..sekarang suami dah ok dah...cuma saya je yang masih dalam keadaan rengsa dan badan kurang sihat sepenuhnya.

Buat masa ni...aktiviti nak kemana2 tu...memang dikurangkan....atas sebab kesihatan yang kurang memberangsangkan.....[ayat nih macam ko tu retis sangat orang nak kesahhhhh.....ahahaaaaaaa....] sebab ada yang bertanyalah.......sebab tu kakak sebuk nak explain kat sini......mueheheeee...

So...kita anggaplah 2 bulan kebelakangan ni...bulan ketidaksihatan kami suami isteri. Syukur...Allah mudahkan segala2nya urusan kami.....dan sedikit demi sedikit mengurangkan rasa sakit dan rengsa yang saya alami....moga tidak memudaratkan.....dan semoga saya dan kita semua diberi kesihatan yang baik dan sempurna.....

Oh yaaaa....blog saya dah berwajah baru..... kita buat sendiri jeeee..tetiba nak tukarkan blog saya ni dengan baju baru yang lebih nampak bersih dan simple dan kemas......ecececeeee...[padahal ntah macam hapa je nak tukar theme baru macam gitu je punnnn.....=))))] jenuh ada yang terdelete lahhh apa lah....adoiyaiii..... dan akhirnya......saya berjaya....yeay.....





Terima kasih kerana membaca entry ini!










4 comments:

  1. GWS Alia,,,terbukti jus lobak puteh terbaik untuk batu karang ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak hanem...
      Haah... suami kata tak sedap... pahit & ada rasa pedas2... dia teguk senafas je...😉

      Delete
  2. lobak putih.
    akk makan masa dlm pantang.
    milkbooster. tp dah lepas pantang tak pernah makan lagi.
    apa2 pun, moga semua urusan di permudahkan dan sihat segera.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jus lobak putih elok jugak utk kucing yang kena batu karang =))
      banyak jugak khasiat lobak putih ni ea... tapiii lia tak suka bau dia...
      ok kekda...tqvm =))

      Delete