Wednesday, December 27, 2017

KENDURI AKHIR TAHUN 2017

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.

Last week ada jemputan kenduri aqiqah anak sepupu. Sekali buat 2 orang sebab bapa saudara saya terima dua orang cucu dalam tahun yang sama.

Rasanya...ni kenduri last la kot yang saya attend untuk tahun 2017. Ada jugalah jemputan kawin.... tapiii memandangkan pada awal2 permulaan cuti persekolahan hari tu...saya tak sihat.....dapat lah penuhi satu je jemputan....jiran sebelah rumah kitaorang jemput......kawinkan anak perempuan dia...ni first time beliau kawinkan anaknya.....niat di hati nak la tolong apa yang termampu...[walau dia buat kat dewan...tapiii disebabkan masa tu saya memang betul2 tak sihat..... terpaksalah mereput je kat rumah mak saya.... boleh tolong bagi parking kat dalam pagar rumah je lah.....] Hujung tahun ni ada satu lagi jemputan....tapiiii tak dapat nak pergi...so..kita kirim hadiah dgn kad je lah...

Sesekali berjumpa dengan sepupu tu rasa seronoklah jugak....cumanya tak ramai yang balik....al maklumlah...cuti sekolah...kebanyakkan sepupu sepapat ber holiday dengan anak2...termasuklah adik beradik saya sendiri....

So..pada yang menerima baby baru...tahniah diucapkan....jangan lupa doakan saya jugekkkk..... sesekali tgk derang pegang2 baby tu....memanglah terasa teringin......[sambil tgk2 muka somi.....] somi...pegang tangan saya dan cakap.... tak pe...awak ada saya.....hahahaa....ok....terus senyum....


Tak semua sepupu sepapat dapat berkumpul....ni je yang ada....
Semuanya dah jadi mak mak orang nih......kecuali saya....hehehe...

Macam biasa...kalau balik ke kampung.....perkara wajib...mesti menjengah ke rumah arwah opah saya.....walau orangnya dah lama meninggalkan kita...tapi kenangan tu tetap terpahat kuat dalam jiwa.....tengok rumah pun jadilah.....


So....kita ambik satu gambar kat depan dapur rumah arwah opah....banyak kenangan disini...... time ni mmg en somilah yang jadi cameraman nyaa....sapa ke lagi kannn.....dan dalam banyak2 gambar yang dia ambik....gambar candid ni jugak yang kakak suka....sebab masa ni...ingat dia dah habis ambik gambar selepas ntah macam hapa je kakak beria2 posing.....hahahaha..... #kakaksukaaa =))))

Itu jelah ceritanya.....kita tunggu pulak lah kenduri utk tahun 2018....ehhh rasanya....memang tahun ni kakak tak banyak pg kenduri ea....hahahaa......





Terima kasih kerana membaca entry ini!


No comments:

Post a Comment