Monday, March 5, 2018

HELLO MARCH!

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.

Ok...dah masuk bulan March.
Sebenarnya....kekangan masa agak menghadkan saya utk berblog sekarang nih...tapiiii kakak cuba jugak curi2 masa utk update blog ni supaya tak kesepian.....ehhh....

Banyak sebenarnya ceritera February yang masih pending.
Antaranya haruslah tempahan2 daripada my lovely customers..... alhamdulillah.... rezeki hadir mencurah2...kakak dapat banyak tempahan dan alhamdulillah.....dapat siapkan semua tempahan mengikut masa yang dikehendaki.

Ada moment indah juga di dalam bulan February..... gathering bersama keluarga tersayang adalah moment yang paling indah dalam hidup kakak.....sebab kami sangat jarang berjumpa.....jadinya gathering itu merapatkan lagi silaturrahim kami.

Semuanya akan kakak ceritakan satu per satu mengikut masa yang diizinkan.....

Dalam kesibukkan mengurus pelbagai rencah perkara dalam kehidupan.....
Baru minggu lepas, Jumaat, 02 March 2018, kakak menerima perkhabaran sedih....rakan sepejabat dijemput Ilahi pada usia 40 tahun. Tiada syarat usia untuk kematian....bila tiba saat dan waktu yang dijanjikan....maka....kita akan pergi jua bertemuNya....

Rasa sedih jugak..... sebab arwah kakak ni baik sangat orang nya..... dan kakak ni merupakan regular customer saya..... ada je kad2 birthday yang arwah nak bagi pada org2 yang hampir dengannya..... last arwah kakak nih tempah dengan saya adalah kad birthday utk suami dia bulan Januari lepas....dan tak sempat pun saya nak update tempahan tu di dalam blog ni.....dia dah pergi dijemput Ilahi..... InshaaAllah....saya akan abadikan kenangan tempahannya di dalam blog ni.

Alhamdulillah....selepas arwah menjalani pembedahan di kepala.....saya dan rakan sepejabat yang lain sempat menziarahinya.....dan dalam beberapa hari..keadaannya semakin hari semakin teruk....Dr mengesahkan ada tumor di kepala yang mana ketumbuhan jahat itu betul2 terkena pada saraf tunjangnya. Allahu akhbar....DIA jua yang mengatur segalanya..... kita sebagai manusia hanya mampu berusaha dan bertawakal....dan akhirnya.....DIA panggil hamba kesayanganNya itu utk kembali kepadaNya......
Alhamdulillah juga....saya serta sahabat yang lain sempat menziarahi jenazahnya di kediaman bondanya......

Hanya iringan doa yang mampu dikirimkan agar roh kakak Sarimah berada di kalangan hamba2Nya yang beriman.....orang yang baik selayaknya tempatnya juga dikalangan yang terbaik jua....amin.....Allahumma aminnn....

Saya mohon saudara saudari yang membaca entry ini.....untuk mendoakan agar roh kak sarimah berada di taman2 syurgaNya.....Allahumma aminnn....

Baiklah....walau kehadiran March pada awalnya kesedihan....saya berharap agar...kita kuat dalam mengharungi hari2 yang akan datang....terlalu banyak ujian dan dugaan....maka kuatlah dalam menempuhinya kerana Allah tahu kita mampu....sebab itu DIA bagi ujian...bukan sebagai bebanan....tetapi...sebagai hadiah yang tidak mampu manusia sediakan untuk hambaNYA yang berjaya mengharunginya.....

"Jauh manapun kau rasa dah melampaui batas kepada diri sendiri, selagi kau masih ingat Allah dan mahu kembali.....Allah akan terima kau semula dan tiada siapa yang dapat menghalang kau....."
~Allah tidak pernah jauh~

makanya....kembalilah padaNya walau seberat apapun dosa yang dipikul!


tq mr google =)))









No comments:

Post a Comment