Tuesday, April 10, 2018

IZZAH TURNS 14 @ GRAND HYATT HOTEL KUALA LUMPUR



Assalammualaikum dan salam kasih sayang.


Hari ni saya nak share our happiness bila dapat gathering sesama sekeluarga di Grand Hyatt KL.

Moment yang terindah bila dapat berkumpul semua. Memandangkan kami jarang berjumpa...so..time macam ni memang seronok sesangat bila dapat berkumpul reramai.

Kami sekeluarga diberitahu seminggu sebelum majlis diadakan dan sekali dengan tema.....Izzah nak tema nya hijau....tak kisahlah hijau apa pun janji warna hijau.....kasut hijau pun tak pe...tudung hijau pun ok jugekkk.....=))) [kengkonon che ta sangat.....] tapikannn.....cantik jugak tau bila dah bergambar reramai yang mana semuanya pakai hijau memacam......hehehee....

Family portrait berlatar belakangkan KLCC =)) 

Majlis ni diadakan di Thirty Eight Grand Hyatt Hotel Kuala Lumpur. Di tingkat 38 ko...memang masa naik lift tu...macam laju jeee......bergaung jugaklah telinga kakak.....=))) Tapiii pemandangan dia dari tingkat 38 tu...memang sangat cantik..... tambahan pulaklah cuaca masa tu macam nyaman je...tak panas sgt.....

Let me tell you tentang konsep buffet kat sini....
 kita boleh order apa sahaja di dalam menu yang diberi...its unlimited...ko nak order benda yang sama sampai 10 kali pun boleh....sebab staff dia senantiasa ada je kat sekitar kita....tapiiii syaratnya...semuanya yang ada dalam menu tu.....kalau tak suka...boleh order lain...tapii kena bayar lain lah.....

Majlis bermula dari pukul 12.00 tengah hari sehingga ke pukul 5.00 petang.....naik kembung perut asyik makan je......tak berhenti...kejap2 staff dia datang mintak order....ahahaha....perut kakak bersaiz kecik ko...makan sekali dah rasa kenyang....rasa rugi pulakkk......ahahaaa.....

Menu di setiap meja tempahan.

Antara menu yang disediakan...semuanya sedap sedap belaka.... cuma...mak dan abah.... abg saya suruh order lain....sebab ni semua bukan selera mak abah saya......

Antara minuman yang disediakan....
semua ni kita boleh order...sampai dah nak balik nanti ok.... kalau nak juice kenan order lain..... 

Ini antara hidangan buffet. Semuanya manis2 tetapi sedap....yang terpaling saya suka..... dia punya black forest. Sedap bangat.....sekali kakak boleh habiskan daaa.....=))))











Ice cream ni...sangat2 sedap...

Terpaling sedap dan paling saya sukaaa....

Saya boleh habiskan......memang terbaik sangat.

Seaneka mee/meehun
memang sedap jugak....




Jom tengok gambar2 kami di sekitar majlis harijadi Izzah yang ke 14 tahun.

Jemputan seramai 40 orang. Dan kita boleh pilih pemandangan mana yang kita nak. Seharusnyalah nak menampakkan menara KLCC..... View yang sangat2 cantik...so...tak hairanlah kalau gambar2 kami banyak yang berlatar belakangkan view yg menampakkan KLCC.















Kek untuk Izzah ada 3 kek....2 kek durian tempahan dari Shang-ri la Hotel [memang terbaik dan sedap kek durian nih....] dan satu kek special edition daripada Grand Hyatt tu sendiri [kek ni bawak balik...pun sedap jugak....penuh dengan coklat....so..kakak makan sikit je....sbb agak kureng dgn coklat sebenonya]

birthday girl dengan kek2 dia.....ahahaha...sebab jemputan ramai...kena ada 2 kek.....
Masa staff tu bawak kek sambil nyanyi2.....sebelum izzah tiup lilin....ada sorang staff ni nyanyi lagu selamat panjang umur.....mak aiii.....memang terbaiklah suara dia....tergamam jugak semua org.....orang yang sama jugaklah yang nyanyi birthday song ni masa Datin Paduka Eina Azman celebrate birthday dia kat sana.....[nak bgtahu jugekkkk.....ahahaaaa].

Pukul 5pm jugaklah baru kitaorang beredar..... staff diaorang bgtahu kat abang saya.....family kitaorang nih kurang buat tempahan makanan......ahahahaaa...kurang makan ke apa.....sebenarnya...memang kurang makan....bukan tak sedap....seriously.....semua hidangan makanan yang disediakan sangat sedap....tapiii kami memang sejenis yang kalau dah berjumpa.....lupa terus pasal makan......ahahaha....

Last but not least...
Happy birthday Izzah.....
Semoga kebaikkan demi kebaikkan mengiringi langkahmu dan semoga tercapai segala cita2 dan impian....jangan kecewakan harapan ibu dan ayah awak okkkk......

Lebiu so much...







Terima kasih kerana membaca entry ini!















No comments:

Post a Comment