Thursday, July 12, 2018

MY BIRTHDAY 2018

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.


Alhamdulillah
02.07.2018
Berganjak lagi usia saya....

Ramai yang wasap personal dan ada yang dm jugak.....bertanya kepada saya kenapa tak appear notification di FB. Sebenarnya.....saja jeee....hehehe...........Sapa yg ingat tu ingatlah....yang tak ingat pun kakak tak kisah aihh..... kita bukan duduk di zaman batu lagiii....nak terasa terasa orang tak ingat birthday kita...tak wish apa semua bagai.....tak de masalah pun pada kakak....hahahaa...sebab kekadang...saya sendiri pun terlupa tarikh lahir kawan2 saya......=))))

Tapiii tapiii tapiii......en suami mmg tak pernah lupa la setakat nih....hahaha....so...dia ada bagi surprise kat isteri.

Kerana ada best moment dengan en suami, so saya share happiness tu kat ig dan wasap story...hahaha.... [tak tahan daulat kann.....]  tetiba en suami bagi surprise kat saya. Dia hantar saya ke office dan bila time ambik tu....ada sejambak bunga dan satu paper bag Lancome kat tpt duduk depan. Terkejut jugaklah..... ingatkan tak ada apa2 surprise dari suami sebab dia buat muka selamba dia je masa hantar saya tu.....dah sampai office baru dia wish...tu pun masa nak keluar kete...
entah bila masa keluar beli hadiah tu saya pun tak tahu. Sebab tu lah surprise.....hahahaaaa....

 Tak celebrate pun....sesaja je pg minum2 di Starbuck.....

Kenangan berdua...alhamdulillah

Yippie......tqqq suami...


Jomlah berwangi wangian......ahahaaa....
Actually, en suami memang agak gemar belikan saya perfume....
Ni yang ntah ke berapa kali.....selalunya, dia main beli je..... agaknya....kebetulan birthday saya...so..dia sekali harung je bagi.....apa2 pun isteri sukaaaa.....bolehlah menambahkan collection botol perfume yg ada..... dan bungaaa mmg wajib ada lahh.....sejak berkawan pun dia suka bg bunga......ni kan dah jadi isteri kennnn.... =)))

Alhamdulillah.....tak harap apa2 pun tahun ni sebenarnya....sebab abah saya pun tak berapa sihat dan satu lagi.... umur kakak dah banyak kooo.....tak payah la nak celebrate bagai.....tapiii kita suka bila suami surprise kan isteri macam tu....terasa berbunga2 hati kita...hahaha......tqqq suami.... =)))


Keesokkan harinya, tengah hari tu, tetiba dapat call dari seseorang ni...katanya nak hantar barang pada saya.... masa tu terfikir jugaklah.....mana ada order barang apa2... so...jenuh la tanya pada orang tu...barang apa yang saya order.... selalu gdex atau pos laju je yang rajin call sebelum derang hantar barang. Orang tu kata....barang personal....hehhh....pelik......

Bila dah sampai orang tu....tetiba dapat se bouquet coklat dan ada kad.

Manisnya hati si pemberi seperti manisnya sejambak coklat yang diberi.....bermanis manis wajah kakak sepanjang hari tu....... =))))))

Jenuh kakak mencari sapalah kawan opis yang bagi nih......tapi tulah kan....instinct kita selalunya betul...... akhirnya kakak tahu jugak sapa si pemberi tu......[sambil tersengih sengih]

Semalam dah rasa kembang setaman....hari ni terasa kembang seladang bunga terus.....ahahahaa....

Alhamdulillah.....syukur dengan semua ini....
Bila kita sentiasa berdepan dengan ujian Allah dan kita mampu bertahan dengan ujianNya itu....
Allah datangkan kegembiraan dan keceriaan kepada kita dengan cara dan keadaan yang tidak disangka sangka sebagai pengubat dan penenang jiwa...

Terima kasih kepada sahabat yang memberi sejambak coklat.....
Siapa yang bagi biarlah rahsia......
Semoga Allah menggandakan kegembiraannya jua....
dan mempermudahkan disetiap urusan2 nya....

Terima kasih juga kepada sahabat yang wish birthday saya......kakak share happiness di FB juga akhirnya sebagai menghargai pemberian sejambak coklat oleh si pemberi....di samping, kakak nak share happiness kakak dengan sahabat2 FB...dan disitulah kawan2 kakak wish birthday kakak.....tqqq korang..... dan tak lupa sahabat baik yang selalu ada dan mengingati.....tqqq...

Terima kasih Allah utk moment indah ini!!










Terima kasih kerana membaca entry ini!













1 comment: