Monday, April 18, 2011

ABOUT ME

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.
Salam perkenalan...

Ni pertama kali saya ada blog.
Semoga kita dapat berkongsi maklumat...share our happiness dan bertukar2 fikiran...
dan semoga blog ni menjadi rujukan buat anak2 saudara saya tentang mak sedara mereka yang suka menulis tapiii ntah apa-apa....hehehe.....[kalau ditakdirkan umur saya pendeklahhh......]

Jom kenal siapa saya...

Boleh je panggil saya alia atau ringkas lagi lia. Dah ada suami tapiii still tak ada baby lagiii..... [doa yang baik-baik aje ok....] tapiiii honestly....saya ok je kalau nak bercerita pasal baby.....atau nak mendengar berita2 kegembiraan sahabat2 saya dan orang2 sekeliling saya....tapiii jangan over sangat sudah lah.......hehehe....sebab...bukan awak sorang je yang ada anak ok.....saya ada berderet anak2 sedara....dan ada antaranya yang saya jaga masa kecil......so..tak ada masalah juga pada saya.....belum rezeki saya.....dan saya tak pernah salahkan takdir hidup saya...chill ok..... =))))

Antara hikmahNya.....saya dapat bermanja manja dengan en suami saya....nak ngengada tak kira tempat pun suami layankan je......dannnnn lebih utama......Allah mendidik hati untuk redha dan menerima ketetapannya dengan penuh positif.... [bohong kalau saya katakan.....tak pernah rasa cemburu....sebab saya hanya manusia biasa...cumaa sekarang....saya dah redha dan berserah......alhamdulillah.....Allah hadirkan perasaan itu......]
Fikir yang positif sahaja ok..... =)))

Saya masih ada mak dan abah yang perlu saya jaga [kalau dulu mereka menjaga dan mendidik saya....sekarang turn saya pulak memberi sepenuh perhatian dan kasih sayang saya pada mereka].......mak dan abah saya nihhh selalu menjadi juri yang mempertikaikan tentang perangai dan penampilan saya selain en suami saya..... alhamdulillah...masih ada mereka disisi yang selalu menjadi pengkritik dan penasihat tanpa henti yang selalu ada jika saya perlukan mereka.........



Saya anak bongsu dari 5 orang adik beradik yang mana kesemuanya sudah berumahtangga dan semuanya dah ada anak kecuali saya lah tapi hehehe... saya hanya ada seorang abang sahaja....dia hero dalam keluarga saya.....orang kata...kalau ramai adik beradik perempuan....mesti pandai memasak....pandai kemas rumah....pandai segala lah kononnya......hahaha..... ok...yang paling pandai masak...adalah kakak2 dan abang saya....bukan saya.....[upssss].....hehee..... saya cuma ambik part kemas rumah je.....tapiii yang lainnn....memang pandai dua2......=)))



Abang dan my only sister in law



kami 4 beradik perempuan

Itu sahaja tentang saya dan keluarga yang sangat simple........ apa pun...syukur dengan setiap anugerah Ilahi.... mereka juga adalah kekuatan saya.....tanpa mereka semua dalam hidup saya.....siapalah saya hari ini....

Ohhh....saya juga ada ramaiiiii anak2 sedara... 13 orang kesemuanya.....mereka ini adalah penyeri kepada keluarga sederhana kami...... dannnn saya sayangggg kesemuanya sampai syurga......

Syukur dengan setiap anugerah Ilahi.....moga kita dan keluarga kita dikumpulkan di dalam syurgaNya.....Aminnn Ya Allah...



Terima kasih kerana membaca entry permulaan saya ini =)))