Thursday, June 29, 2017

BERBUKA PUASA DI PAKEEZA RESTORAN [IFTAR 2017]

Tempat yang wajib pergi setiap tahun untuk iftar.
Nama pun regular customer..... so...haruslah menjadi pilihan...tapiii masih berempat.....
Emak dan abah masih di KL.... memula nak ke KL sekejap....sekali dah sebulan puasa kat sana.... hehehe.... so...saya dan kakak saya decide nak berbuka di Pakeeza. Kalau tak puasa pun kami selalu ke sini...apatah lagi kalau disediakan buffet ramadhan. =)))

Seperti tahun2 lepas.... Pakeeza ni tak pernah menghampakan pelanggan dia.... dan muka2 kami ni mesti ada la setiap tahun pun......cuma tahun ni...kami berempat.....yang kat KL... beria2 plan nak berbuka kat sini...tapiii perancangan Allah itu lagi perfect......lenkali je lahhhh......

Hidangan buffet ramadhan dia sangat2 sedap dan menyelerakan...walaupun tidaklah banyak seperti hotel 5/6 bintang....tapiii rasanya berbaloi bayar untuk buffet ramadhan dia niii......puas hatilah...sebab semua hidangan dia enak2 belaka....
[kakak tak dibayar untuk buat promosi ni ok.....ni sekadar share apa yang kakak sukaaaa.....]

Jom tengok gambar yang sempat kakak ambik ok....


Pakeeza ni antara yang agak terkenal jugaklah di Ipoh ni.....terkenal dengan kelazatan nasi briyani dia....dan catering dia jugak....boleh kata semua lauk pauk dia...sangat2 marbeles.....=)))


Ada pelbagai jenis nasi briyani.....briyani kambing...ayam....dan daging....tak makan semua tu...nasi putih pun ada.....
Dan.....jangan lupa rasa teh tarik dia ok....sangat2 sedap.....


Menjadi pilihan sepanjang masa....




Cucur ni pun wajib cuba....
Selain semua niii....ada juga kuih muih tradisional yang sedap2.... ada laksa....[yang ni ikut hari lah...kekadang mee rebus...kekadang mee kari...mee hun sup dan kena hari yang kitaorang datang tu....di sediakan laksa asam.....punnn sedap jugak....]


Yang badan agak gempal sikit tu....Bentho nama dia..... memang kalau nak deal apa2...selain dengan dia punya bos & isteri.....mesti akan deal dengan dia....senang....

Kawan dia tu...dah nak balik Pakistan terus katanya.....dah tak datang sini dah.....lama jugaklah dia kerja kat situ.....lepas raya ni balik katanya.....so...kita ambik satu gambar kenangan dengan dia....


Dan...harus ada gambar kami berdua...... =)))

Keseluruhannya.....lidah saya kata sedap..... memang berbaloi dengan harganya yang kurang dari RM50 dan murah jugaklah berbanding yang lain...tetapi makanan dia semuanya sedap sedap belaka..... wajib cuba.....walau tempat dia tak se exclusive hotel...tapiiii makanan dan masakan dia memang sangat terbaik.....kakak recommended!!

Selamat mencuba!


Terima kasih kerana membaca entry ini!

BERBUKA PUASA DI EXCELSIOR HOTEL IPOH [IFTAR 2017]

Disebabkan kemalasan nak memasak.....dan kebiasaannya pun memang beli je juadah berbuka.....
Kali ni kami [saya dan kakak saya] pilih hotel Excelsior sebagai lokasi berbuka puasa kami.

Jom tgk gambar yang sempat saya ambil.

Kebetulan...hari yang kami pergi ni....ada event dari Toshiba....so..diaorang ambil semua ruang kat cafe kat bawah....so...sesiapa yang nak iftar....kami ditempatkan di tingkat 13A.
Ruang tu agak lapang dan luas jugak..... nak ambil makanan pun senang je....

Lepas2 ni...kalau nak iftar di Excelsior...boleh request nak duduk di bahagian Coffee house dia kat bawah...lebih tenang dan exclusive la.....hehehe....

Ni je gambar2 yang sempat saya ambil.....


Seaneka dessert....






ada pelbagai jenis hidangan yang disediakan....ada pelbagai jenis ulam ulaman.....ada pelbagai jenis keropok...dan macam2 lah.......=)))


Dengan kakak dan anak sedara. Diaorang je yang ada di Ipoh bersama2 saya... selalu kalau nak jumpa..kena buat temu janji dulu......sebab memasing sibuk mengalahkan PM...hehehee......


Buat perangai


dah ok dah....hehehe

Secara keseluruhannya.... makanan dia semuanya sedap...cuma meja tu...yang kitaorang dapat....kecik sangat.....memang tak bagi ambik banyak-banyak kan....hehehe.....

Tempat dia pun selesa..... tapiii macam saya katakan tadi...kalau nak lebih exclusive...boleh request kat coffee house dia...kalau bernasib baik...tak ada event apa2 hari tu...memang dia akan bagi...tapiii kalau ada event ke apa ke...jawapannya kat atas lah.....ok jugakkk.....

Selamat mencuba!!!


Terima kasih kerana membaca entry ini!

Friday, June 23, 2017

BERBUKA PUASA DI HERITAGE HOTEL IPOH [IFTAR 2017]

Ramadhan kali ni kebanyakkannya saya berbuka berduaan dengan en suami...
Dah nak penghujung Ramadhan.... barulah berbuka puasa berempat...... dan ada juga berkesempatan beriftar bersama2 abang dan kakak2 saya di KL....

Kalau sempat sebelum raya...saya habiskan entry iftar saya nih.....kalau tak sempat...macam tahun2 lepas la.....kita buat entry after raya....=)))

Ok...kali ni.....en suami ajak cuba berbuka di Heritage Hotel Ipoh. Dah lama jugaklah tak berbuka puasa di sini...so...jom kita cuba untuk tahun nih.....


Saya ambil dari FB Heritage Hotel ni untuk promosi berbuka puasa diaorang.


Macam biasa...ada bermacam aneka juadah untuk berbuka puasa dan antara yang menjadi pilihan saya...nasi hujan panas nih....


Ada kambing panggang






Sambil makan....sambil dihiburkan dengan petikan piano lagu2 raya dan lagu2 yang best2 jugak.....


Gambar yang diambil dari bilik hotel tempat solat.
Hotel ni agak lama jugaklah design dia......
Cafe ni betul2 kat tengah2 dimana....keliling dia bilik....so..memang boleh nampak dari atas.....


Harus ada gambar berduaan...

Secara keseluruhan....pada saya biasa biasa saja.....hehehe...bergantung pada lidah dan citarasa memasinglah......

Tapiii kalau nak mencuba.... apa salahnya.....


Selamat mencuba!!

Terima kasih kerana membaca entry ini!

Thursday, June 22, 2017

MACAM2 CERITA

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.

Sedar tak sedar...kita dah nak sampai ke penghujung Ramadhan dah. Cepat betul masa berlalu meninggalkan kita.

Dah nak penghujung Ramadhan ni.....ada banyak urusan2 yang nak diselesaikan......
Ya ampun...penatnya tuhan sajalah yang tahu......tak pe...semoga Allah gantikan kepenatan tu dengan sesuatu yang lebih baik....=)))

Dalam bulan Ramadhan ni....Sekali lagi Allah menguji kami sekeluarga.
Kita sambut ujian itu dengan hati yang redha. Alhamdulillah.....Allah menguji kerana DIA sayang....PASTI ada ganjaran yang lebih baik untuk setiap ujianNya itu....yakin dan terus yakin.....tambahan....Allah menguji dalam bulan yang penuh kemuliaan ini.....jadi...jangan berhenti berdoa dan berharap pada DIA.....

Alhamdulillah kerana kami dapat menempuhi ujian itu dengan kesepakatan kami adik beradik.....

Kadang kala....dalam tawa...tersembunyi kedukaan yang sukar untuk di ceritakan..... ada orang suka bila melihat kita berduka......ada orang tak suka melihat kita gembira.....itu lumrah kehidupan.....namun....saya bersyukur kerana dalam menghadapi ujian ini.....Allah tiupkan keredhaan dalam hati kami semua......dan kerana itu....Allah permudahka segala-galanya.....tanpa kita sedar......segalanya berlaku dengan begitu pantas...dan alhamdulillah.....sekarang dalam proses pemulihan sepenuhnya.

Hidup ni simple.... tak perlu nak balas membalas.... tak perlu nak ambil hati sangat......sapa yang bertanya khabar dan siapa yang tak.... kami ni bukan sejenis yang nak kutip semua benda....awak tanya....kami cerita....awak tak tanya.....tak perlu cerita....tu je....hehehe...tak tu pun.... orang yang sakit tetap sakit dan perlu melalui procedure yang di tetapkan oleh Doctor...no excuse....so...awak ambil tahu ke tidak ke.....that procedure tetap perlu diteruskan.......tawakal je lah.....

Kita teruskan je dengan kehidupan kita dan jalankan tanggungjawab kita pada yang sewajibnya....yang penting...kita berharap hanya pada DIA.

Alhamdulillah....Allah mudahkan segala urusan kami semua.......

InshaaAllah....nanti saya kongsikan sedikit info atau maklumat tentang penyakit tersebut yang Allah uji kepada insan tersayang...iaitu EMAK saya......

Tinggal lagi beberapa hari je lagi nak raya....

Segala persiapan semuanya dibuat last minit.....tak la last minit sangat.....kali ni segala kelengkapan semuanya beli terus dari kedai....tak sempat nak beli online.....untungnya boleh fitting......tak payah nak return ke apa ke....sesuai...terus je ambik....so..sekali harung.....sambil menjaga orang sakit....sambil kita tengok2 kelengkapan raya......seronok sangat sebab apa yang diidamkan.....akhirnya dapat jua.......

Kuih muih....kali ni buat satu jenis je....tak de buat macam tahun2 lepas berjenis jenis...sebab tak ada geng nak buat biskut raya....geng saya...iaitu EMAK saya dah tak sihat......Kakak saya pula dah seronok buat biskut raya......alhamdulillah.....biskut raya dia berpuluh2 botol jugak orang order....presentation dia cantik.....dan haruslah isi dalam pun sedap......hehehe...

Tahun ni....saya ambil tempahan buat berpuluh puluh botol goodies dari satu syarikat ni......jenuh jugak nak siapkan cookies, tart nanas [kakak saya yg buat] dan goodies....Alhamdulillah....semuanya dah siap dan dah pun diedarkan mengikut tempoh yang ditetapkan.....dan tak ganggu masa saya untuk menjaga EMAK saya......rezeki datang tanpa diduga.....dan Allah mudahkan segalanya....mungkin...inilah ganjaran yang Allah beri atas ujian yang DIA turunkan......alhamdulillah....


Ni goodies yang saya buat untuk tempahan.....
alhamdulillah....customer sukaaa....

Saya tak pernah ceritakan tentang cookies saya......sebenar benarnya....saya ni ambil tempahan cookies.....memula buat biasa2 je.....lepas tu ada banyak permintaan.....kekadang tak cukup masa nak buat....tapiii sedaya upaya cuba penuhi permintaan....selalu akan siapkan tempahan weekend sahaja....sebab itu sahaja masa yang saya ada......hehehe.....InshaaAllah....ada kesempatan...nanti saya akan ceritakan di sini.....

Harap Allah mudahkan perjalanan kita semua.... yang nak pulang ke kampung halaman....sila berhati-hati dalam pemanduan.....macam saya.....saya ni pulang ke bandar......InshaaAllah....raya pertama akan beraya di PJ.....

Semoga Allah mudahkan segalanya urusan kita semua dan moga di hari2 terakhir ramadhan...kita pertingkatkan lagi amalan kita dan berharap agar....kita dapat bertemu dengan malam lailatul qadar..... dan semoga kita dapat bertemu kembali di ramadhan yang akan datang dengan izinNya.....Jom kita kejar redha Allah......PASTI kita tidak akan dikecewakan.......Allahumma Amin....


Terima kasih kerana membaca enrty ini!

Monday, June 5, 2017

KUIH NONA MANIS TANPA TELUR

Hye uolls

Hari ni nak share resepi Kuih Nona Manis Tanpa Telur.


First time buat...memang nampak sangat kehodohannya ituuu......kat mana nampak manisnya pun entahlahh......hehehe...
saya mengaku....saya memang failed buat kuih muih lembut2 nih.....
tapii masih mahu mencuba....=)))


dah nampak dah di mana silapnya.....yang bancuhan putih tu dah terlebih masak....berketul2 pulak dia kat dalam acuan tu......hahahahaaa...

Sebelum tu nak cerita dulu.

First time buat....memang hodoh sangatlah rupa kuih nona manis saya nih....nak tergelak pun ada....tapiii boleh dimaafkanlah...sebab baru pertama kali cuba kann...... ada je orang yang sekali cuba dah cantik kejadiannya......tapiii tidaklah saya....untuk kuih yang lembut2 macam gitu.....memang bukan kemahiran saya lah....

Disebabkan mendapat pujian sedappppp walaupun hodoh rupanyaaa.....terus rasa teruja nak buat lagi. Kali ni buat sekali 2 bancuhan....dan akhirnyaaa menjadi dengan jayanya......
Tapiiiii agak pucat sikit...sebab saya tak guna pewarna untuk naikkan seri dia....=)))

Actually saya kurang suka nak taruh telur untuk kuih2 yang lembut2 macam gitu...

Tapiiii kebanyakkan nya elok je guna telur.....sedap je rasa dia....cuma saya ni tak pandai bab2 macam tu.......kebetulan dalam adik beradik saya....ada sorang yang pelik...tak makan telur.....so..kita layan kan aje kepelikkan dia dengan buat kuih muih basah macam ni tanpa telur...ada sorang lagi peliknya tak makan susu....so....terpaksa melayan kerenah 2 orang pelik2 dalam adik beradik saya......ahahahaaa....kuih ni tak taruh susu....dia taruh santan je...

Ni resepinya
Resepi daripada : masam manis
[saya olah tak taruh telur ok]

Bahan A

1/2 cawan gula halus
1 cawan santan.
[Saya guna santan kotak jenama KARA- campur air sikit jadikan 1 cawan]
1 cawan tepung gandum

Satukan gula, tepung gandum dan santan, kacau rata.
Bila dah siap ketepikan


Campuran tu akan jadi macam dalam gambar ni.


Bahan B

1/2 cawan santan pekat
[saya guna santan kotak jenama KARA]
1/2 cawan air pandan
[5 helai daun pandan dan kisar bersama 1/2 cawan air. Kemudian tapis]
1/4 cawan gula halus
1/4 cawan tepung jagung
secubit garam
sedikit pewarna hijau apple (saya tak guna pun)
sedikit emalco pandan (optional)

Ambil 5 helai daun pandan yang sederhana besar dan kisar dalam blender bersama 1/2 cawan air. Kemudian tapis
Satukan air pandan dan santan
Kemudian campurkan dengan gula, tepung jagung, secubit garam, emulco pandan ( optional ) dan sedikit pewarna hijau apple jika warna hijau pandan kurang menyerlah.
Kacau sampai rata dan tidak berbintil-bintil. Dalam kes ni...saya tak guna pewarna....mmg originally perahan pati pandan sahaja.


Campuran bahan2 tadi akan jadi begini....

Kemudian masak dengan api sederhana hingga ia meletup-letup, kilat dan sedikit pekat


Campuran tu akan jadi berkilat macam ni.... nampak macam jem kaya pulak....roti mana roti.....hahahaa


Satukan Adunan bahan A dan juga adunan bahan B
Kacau rata sehingga ia menjadi adunan yang pekat dan licin.
Ketepikan dahulu sementara kita sediakan adunan Putih

 
Bila dah di campur, bancuhan akan jadi seperti nih.
Kalau nak senang guna blander jerr....



Bahan C

1 cawan santan pekat
[saya guna 1 kotak santan KARA campur sedikit air untuk dapatkan 1 cawan]
1 sudu besar tepung gandum
1 sudu besar gula
1/2 sudu teh garam


Satukan semua bahan C, kemuadian masak atas api sederhana sambil sentiasa di kacau hingga ia pekat


Bancuhan yang dikacau atas api sederhana tadi akan jadi pekat begini.


Tunggu dia suam sikit dan masukkan dalam piping bag atau bag plastik ( bahagian hujung bag plastik )

Sementara itu kita panaskan dahulu kukusan hingga airnya mendidih
Balut tutup kukusan dengan kain supaya air pada tutup kukusan tidak menitis pada kuih.
Sediakan acuan lompang yang kecil, oleskan acuan lompang dengan minyak jagung.
Tuangkan adunan hijau dalam acuan lompang hingga 3/4 cawan acuan lompang
Kemudian paipkan adunan putih di tengah-tengah adunan hijau hingga adunan naik penuh cawan lompang
Susun dalam kukusan
Kukus selama 7 ~ 10 minit
Angkat dan biarkan sejuk sebelum di kluarkan
Sedia di hidangkan untuk minum petang anda.


Sebelum di kukus


Selepas di kukus.

Rasa kuih ni memang sangat sedap... tak caya......boleh cuba ok...

Selamat mencuba!!!

P/S: Tq pada makcik [sahabat saya] yang memula bagi saya rasa kuih yang sedap nih.... makcik buat pakai telur....tapii saya makan rasa ok je......sedap jugakkk......hehehe...




Terima kasih kerana membaca entry ini!

Friday, June 2, 2017

BERBUKA PUASA DI CASUARINA @ MERU IPOH [IFTAR 2017]

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.

Ramadhan ke 2, hari Ahad.... kakak yang sulung balik....dia ambik cuti hari Isnin. Memang dalam plan dia kata nak balik nak berbuka sekali dengan kitaorang. So... ahad tu kitaorang semua plan iftar di luar je.... kebetulan...lately ni pun mak saya tak berapa sihat...

Casuarina Hotel @ Meru menjadi pilihan. Sebelum2 ni.... tak pernah lagi berbuka di Casuarina..... jom kita cuba....


Boleh check kat fb Casuarina ni.

Antara gambar yang sempat saya ambil.


Setiap sorang dapat ni.....apa dalam dia....buah kurma laaa....


Tempat iftarnya di tempatkan di convention centre. Memang besar dan luas......
Untuk second ramadhan tak ramai lagi yang berbuka di luar.....so..agak selesa la jugak. Cuma nak kena jalan untuk ambik makanan di gerai2 yang di sediakan tu agak jauh. Kena jalan sikit ok.....


Tu dia aihhh...... hidangan utama dia kat tengah2 tu...
Ada nasi putih dan nasi tomato [masa saya pergi ni lah]








antara dessert yang di sediakan. Sebenarnya banyak lagi....ada memacam jenis kuih muih


Ada pelbagai jenis minuman.


Persembahan lagu2 islamic.







Overall....pada saya untuk keselesaan tempat.....sangat selesa sebab ruang dia besar sangat......tapiii jarak dari tempat duduk nak ambik makanan yang ada di keliling sampai ke luar tu...agak jauh....

Dari segi makanan yang di sediakan.... lidah saya kata biasa sahaja. Ada pelbagai jenis hidangan yang disediakan. Dan ada gerai gerai yang menyediakan makanan2 yang akan menjadi pilihan kita. Even durian pun ada......bagi peminat durian.....rugi kalau tak cubaaa.....=)).

Surau memang disediakan....siap ada imam.....cumanya....kebiasaan saya [kalau berbuka di luar]...selepas je berbuka...minum air atau makan kurma...saya akan terus pergi solat. Memang masa dan ketika tu...memang tak ada orang lah...boleh la solat dengan tenang dan selesa....cumanyaaa.....saya agak confuse dengan penunjuk arah. Surau lelaki dan wanita terletak bersebelahan [kalau ikut penunjuk arah yang diberilah] . Bila saya masuk...agak lapang dan tidak tertutup antara ruang lelaki dan wanita. Mujur masa tu hanya saya dan suami je berdua solat kat situ.....saya terpaksa menarik sebahagian pintu yang menjadi pengadang (mungkin) untuk ruangan saya solat. Mujur jugak saya dah siap2 ambik wuduk kat rumah....so..terus solat je lah kan.....

Elok lepas solat.... datanglah 2 orang lelaki..masuk dalam bilik tu dan datang ke tempat solat wanita sambil membuka pintu......Ya ampun....nasib saya masih dalam keadaan menutup aurat.....dan dah habis solat....
Terus keluar.....bila nak berjalan balik ke ruang makan semula...masa nak turun tangga...baru perasan....rupanya ada satu lagi bilik solat khas untuk wanita....bertul2 bertentangan dengan tangga......

Harap pihak Casuarina alert dengan semua benda tu...memang ada imam....memang ruang solat tu sangat selesa.....tetapi...pastikan ianya tersedia di tutup untuk memudahkan pelanggan yang baru pertama kali datang ke situ....
[dari segi ni jelah yang kakak tak puas hati....sebab melibatkan aurat......so..sila alert perkara2 macam gini]

Selera dan citarasa kita berbeza...
.tak salah kalau mencuba...
So.... selamat mencuba!!
 


Terima kasih kerana membaca entry ini!


Thursday, June 1, 2017

SUAMI TERKENA LELAH

Assalammualaikum dan salam kasih sayang.
Hari ni nak cerita tentang en suami saya yang terkena lelah...

10 Mei 2017 - Rabu [Wesak Day]

En suami saya tetiba je kena lelah.
Punca....dia allergic kacang.

Masa kursus [dekat Jabatan dia lahhh], penceramah sediakan kacang cap ibu jari..di setiap meja....[kemain sangat kann]

Penceramah dan kacang tu tak salah...orang yang makan tu salah...hehehee.....

Dia pi tonggang serbuk yang kat dalam kulit tu ke dalam mulut....[gamaknya....layan sangat makan kacang tu.....sbb en suami saya memang suka peanut....tak tahu lah kenapa....ahahaaaa...] sekali serbuk tu terus masuk ke dalam kerongkong dia...terus rasa gatai.....

So..malam tu dia dah mengadu dengan saya... tekak dia sakit.....ada lah batuk2 sikit.....

Pagi tu....elok nak keluar breakfast....kengkonon nak breakfast sekali dengan kakak saya nih.....kitaorang janji nak terus jumpa di Coffee Bean je....

Masa nak on the way ke sana..... en suami saya diam je...lepas tu nampak macam dia bernafas kuat sambil bawak kete.......[ya ampunnnnn....]

Saya tanya dia banyak2 kali....awak ok ke ni.......dan berapa banyak kali saya tanya....jawapannya....saya ok.....

Elok tiba di Kinta City......saya nampak macm dia memang tak ok....
saya tanya....awak susah nak bernafas ke....
terus dia cakap haah....

Terus tukar tempat duduk....saya terus bawak suami ke klinik berhampiran.

Hari2 cuti macam tu...masih ramai orang....so..terpaksa menunggu agak lama la jugak.
Memang nampak en suami saya susah nak bernafas......kejap kejap dia bangun.....lepas tu duduk balik.....nampak macam terseksa pulak.....

Dalam hati tak berhenti mohon pada tuhan agar DIA permudahkan urusan kami.... tak lama nama suami dipanggil.... nak cakap dengan doktor pun susah...tersekat2 suara dia....

Ini first time selama hampir 9 tahun berkawin saya berhadapan dengan situasi macam gitu.....sebelum2 ni en suami tak pernah kena lelah ke penat ke sampai macam tu sekali.
So...honestly...terus bgtahu doctor.... this is my first experience untuk orang lelah nih....

Doctor bgtahu....kalau perkara ni terjadi lagi....terus minta pada nurse untuk ambil nab.....mana2 klinik atau hospital.......terus akan bagi masuk untuk case emergency macam nih...... takut oksigen tak sampai ke kepala....patient boleh pengsan atau takut jadi lebih teruk lagi.....alhamdulillah....tak jadi apa2.....

En suami terus ambik nab untuk setengah jam tak silap saya lah....lepas tu baru dia rasa lega dan boleh bernafas seperti sediakala......cuma dia pening....

Dah selesai ambik nab, Dr check balik.....katanya allergic atau alahan terhadap makanan setelah bermacam2 soalan Dr tu kaji selidik kat en suami saya......=)))

Memang sehari suntuk tak kemana....kitaorang melepak kat mybaiti jannati je lahh......

Alhamdulillah....sekarang dah semakin sihat...harap perkara macam tu tak berulang lagi.....

Siap pesan kat dia.....kalau ada orang hidang kacang cap ibu jari tangan ke...cap ibu jari kaki ke.... apa2 jenis lah......jangan nak ngengada makan......[dah macam ada anak 8 tahun pesan2 macam gitu kannnnnn.....]

Tak ada lah info apa pun pasal lelah nih....tapiii so far....memang nampak en suami kena lelah sebab alahan pada kacang.....sebab dia main dengan kucing....selalu bersihkan kandang kucing semuanya....tak de apa2 pulak...siap minum ais bagai.....alhamdulillah still ok lagi.

Saya ada je anak2 sedara yang pengidap penyakit asma nih.....tapiiii saya tak pernah berhadapan dengan kes emergency macam gitu....selalunya...anak abang saya memang dah ada diaorang punya ubat.... baru tak baru lah.....anak kakak yang sulung pun ada terkena lelah nih......tapiiii tak pulak saya ikut sampai ke klinik sebab nak ambik nab ni....pasal tu saya tak tahu boleh dibenarkan masuk kalau kes2 emergency macam tu.....so..ini pengalaman........ alhamdulillah....





Terima kasih kerana membaca entry ini!