Tuesday, March 31, 2015

IPOH - KL - NILAI - KUALA KLAWANG - KL - IPOH DAY 2

Assalammualaikum....

Jom sambung entry untuk hari ke 2... melampau kan.... pergi KL je pun... Tapi kali ni mmg kitaorang enjoy habis. Berkumpul adik beradik je pun.... Mak dengan abah tak boleh nak ikut sama sebab kesihatan abah tak mengizinkan.... InshaaAllah...mungkin next trip ke KL kitaorang akan bawa abah dan mak... lagipun.... kali ni ke KL tak ada plan pun.... en suami pun tak ikut..... Selalunya... yang tak plan tu la yang menjadi dan best... =))

Hari kedua ni. ingatkan nak balik ke Ipoh tengah hari....

Pepagi lagi.... abang saya dah keluar nak ke MRSM Kuala Klawang utk ambik anaknya yg kedua bawak balik...dan saya dan ican ikut kakak ipar saya untuk ambik ..anak sulung diaorang di sekolah Teknik....

Lepas ambik haikal...kitaorang pergi breakfast kat Q Bistro di Bandar Tasik Selatan.

Saya order nasi lemak...Ican kata dia selalu makan kat situ..kedai mamak tapii masakan dia best.... ok je... memang nasi lemak dia sedap pun...



Nampak macam menyelerakan....memang sedap pun....hehehe...

Dah selesai kitaorang breakfast...kitaorang gerak balik semula ke rumah abang saya. Sempat lah berbual2 dengan anak saudara saya...... sejak masuk asrama ni.... dah jadi sangat peramah... banyak perubahan yang positif... kalau dulu dia seorang yang pendiam.... kalau tanya pun macam satu dua je jawabnya....tapii kali ni...ada banyak perubahan.... cuma agak kurus sikit...dah kurus...lagi bertambah kurus..al maklumlah...baru memula nak belajar duduk berdikari..... semoga beliau menjadi insan yang berjaya di dunia dan di akhirat....

Masa sampai je rumah abang saya.... memang kitaorang dah nak balik Ipoh la... tapiii... tunggu abang saya sampai dulu...nak jumpa uwais pulak.... masa kakak ipar saya call abang saya.......diaorang baru sampai Ulu Langat...so dah dekat dah la..... tunggu sekejap dan lepas tu terus nak gerak balik Ipoh.

Dalam 5 minit macam tu.... abang saya call suruh kitaorang semua siap sebab nak keluar lunch. Kebetulan kakak yang kat atas saya.....[kak lita], suami dan anak-anaknya baru je sampai sebab nak jumpa kitaorang sebelum kitaorang gerak balik.

Tak lama tu...abang saya sampai dengan uwais.... terus abang saya suruh semuanya siap dan ikut sekali.

So..kitaorang naik 2 kereta. Abang saya suruh ikut je belakang kete dia... saya naik sekali dengan abang saya dan kakak ipar sekali dengan bebudak perempuan.

Lebih kurang dalam setengah jam perjalanan campur tolak dengan jammed lagi....kitaorang sampai lah ke Restoran Adam Lai di Wangsa Melawati.

Restoran Adam Lai, Wangsa Melawati
No.1, Jalan Dataran Wangsa 1, Dataran Wangsa Melawati, 53300 Kuala Lumpur.

HP: 019-388 3903 / 017-280 0718

Waktu beroperasi:

Isnin-Khamis 11:00 pagi-11:00 malam

Jumaat 2:30 petang-11:00 malam

Sabtu-Ahad 11:00 pagi- 11:00 malam

E-mail : restoranadamlai@gmail.com









Ni antara menu yang kami order...simple je.... tapii yang sayur tu memang sangat sedap....ehhh...tak tahu la apa namanya......ahahaha....



Kami makan berhidang.

Pada saya..makanan dan hidangannya sedap la jugak.... cuma masakannya lebih kepada masakan ala chinese....kalau nak merasa boleh la ke Restoran nih dan cuba sendiri.... =))

Lepas lunch...lokasi seterusnya ialah pergi melihat rumah contoh di Infiniti Residences. Motip tetiba je jejauh tgk rumah contoh......yang sebenarnya....abang saya dah beli rumah tu....so..dia nak tunjuk la kat kitaorang ni [adik beradik] rumah baru dia.....memang cantik sangat. Katanya fully furnish [utk certain barang..contoh mcm cabinet dan banyak lagi lah...].... kalau tgk rumah contoh...bentuk dan design dia memang sangat cantik...tempat yang strategic....nak balik Ipoh senang....nak ke PJ pun senang nak ke bandaraya pun senang.....sekarang dalam pembinaan....InshaaAllah tahun 2017 nanti siap sepenuhnya...... saya pulak rasa tak sabar dan teruja.....hehehe...













sambil tengok sambil mencari inspirasi...macam mana nak susun atur rumah kan...
paling suka tang rak nih...menarik sangat.... rumah saya penuh dengan buku2 en suami...berkotak2...so..boleh susun kat rak mcm ni.... ehh macam best je idea nih....

Kitaorang balik dulu ke rumah abang saya semula sebab abang ipar saya pulak nak berehat sekejap sebelum gerak ke Ipoh....... tgh dok sembang sembang dan sembang....dah ada plan pulak sebelum gerak balik ke Ipoh.... nak singgah dulu makan pulut mangga dekat dengan rumah kak lita. So.. semua decide sebelum balik ke Ipoh nak singgah makan dulu then baru gerak.... saya ikut je lah kan.... hehehehe..

Dalam pukul 4.00 petang macam tu...abang saya dah siap nak hantar anak dia ke MRSM... dan kebetulan abang ipar saya ikut sekali...[suami kak lita] katanya nak rasa macam mana adventure nye jalan tu..... kalau suruh saya...rasanya tobat tak nak pegi dah.... kirim doa je dari jauh utk anak sedara saya tu....tapiiiii kalau nak merasa tgk diaorang punya konvokesyen [kalau umur panjang lah kan...dan kalau ada rezeki] rasanya saya gagah kan jugak pegi...... =))

Haikal dihantar oleh ibunya.... tepat pkl 5.00 ptg...so..kitaorang pun gerak sama..... kak lita dgn anak2nya ikut kitaorang sekali satu kete....sebab nak bawak pg makan pulut mangga yang betul2 dekat dengan rumah dia.



nama restoran ni Mayana



Betul2 bertentangan dengan restoran nih



dan nama jalan ni Jalan Pandan Pertama
Boleh tunjuk gambar mcm ni je lah kan...sebabnya saya tak arif dengan jalan kat KL...

Sampai2 je restoran tu baru bukak....pulut mangga tak ada lagi...pkl 6.00ptg nanti baru ada katanya...so..kitaorang order nasi berhidang sekali dengan lauk pauk nya.

Yang ni saya tak sempat nak ambik gambar...sebab dah ngap dulu.
antara hidangan yang kitaorang order.

Nasi putih
Tom yam
ayam goreng bawang putih
daging masak belacan
kailan ikan masin
sambal belacan dan timun

dan harus cuba rojak buah nya jugak.

Kedai makan ni biasa je..kat tepi jalan...orang Thailand Islam yang masak....memang sangat2 sedap...recommended.... rasa dan harga nya sangat2 berpatutan.

Tak lama lepas tu dah nak rezeki kan.... orang yang buat pulut mangga tu sampai. Dan diaorang dah kenal sangat dengan kak lita ni sebab selalu je makan kat situ.... so... kakak tu sediakan untuk kitaorang. Order sampai 4 pinggan...dan portion nya sangat lah besar.... memang share lah.... dan sangat2 sedap.... tak tipu.... masa pegi Hatyai dulu... saya tak suka makan pulut...tapii bila dah rasa pulut mangga dia... [pulut durian saya tak suka...] terus tersuka.... dan yang ni rasanya sama...tetapi portion nya banyak..memang puas hati. Harganya rm6 sahaja sepinggan.





sangat sangat sedap.... harus dan wajib cuba dan rasa... =))

Memang sangat2 kekenyangan....

Lebih kurang pkl 6.30 petang macam tu..kitaorang gerak balik ke Ipoh.

Dah sampai ke perhentian Tapah.... buat pertama kalinya.... kitaorang tak singgah makan...hanya singgah untuk solat dan rehat sahaja.

Memang perut sangat2 kekenyangan...sampai ke Ipoh masih terasa kenyang....

Di pertengah jalan tu...abang saya call tanya kitaorang apa menu yang best yang kitaorang makan tadi...so kitaorang pun suggest lah kat dia.... dan yang lawaknya....abang saya dan family dia serta ican pun order benda yang sama dan pulut mangga sorang satu.... sabar je lah... bila dah pulut mangga sampai dulu ke meja...memang habis lah kan..sebab diaorang semua peminat pulut.... lepas tu bila makanan [hidangan nasi semua tu] sampai..dah tak lalu nak makan...terpaksa tapau bawak balik...sabar je lah...

Dan yang pasti..abang saya pun kata sedap...dan restoran ni saya recommended.... sesiapa yang duduk di area Cempaka sana boleh la singgah ke Restoran ni.

Kami sampai ke Ipoh lebih kurang pukul 10.00 mlm macam tu. En suami dah setia menunggu....

Alhamdulillah...catatan perjalanan cuti tanpa perancangan ini berakhir dengan kegembiraan kami adik beradik....alhamdulillah.




Terima kasih kerana membaca entry ini =))
 
 
 

IPOH - KL - NILAI - KUALA KLAWANG - KL - IPOH DAY 1

Assalammualaikum dan salam kasih sayang..

Jumaat malam [27/3/3015] kakak saya ajak saya ke KL... memang tak terlintas pun nak pg minggu nih..tapiii disebabkan kakak saya ada urusan di KL... katanya nak pg satu hari je...Sabtu balik semula ke Ipoh...so..saya ajak en suami ikut sekali......tapii dia tak nak pegi sebab Ahad ada meeting dan tournament chess dari pagi sampai la ke petang kan..... dan penyudahnya...saya sorang je yang ikut kakak saya.... sesaja gatai nak jalan2 cuci mata......Emak dan abah tak ikut sekali...so..en suami jaga mak dan abah....ehehehe...

Kami gerak dari Ipoh pukul 8.30 malam dan campur tolak berhenti rehat semua...lebih kurang pukul 10.00 malam kitaorang sampai di rumah abang saya. Kebetulan masa sampai tu pakcik saya dan keluarganya datang ke rumah abang saya......nak jemput anaknya bertunang katanya....lama jugak la kitaorang berborak..... sebab dah lama tak jumpa...sekali berjumpa....mesti nak sembang lelama.....bila nampak saya sorang je...confirm diaorang tanya...mana suami....hehehee...termasuklah abang saya.... ye lah...jarang2 saya jalan sensorang sejak kawin nih...... ;)))

Lepas pakcik saya balik...sambung sembang dengan abang dan kakak ipar saya pulak...so...dalam pukul 2.00 pagi baru masuk tidur....adoiyaiii....

Lepas subuh...abang dengan kakak ipar saya pergi jogging....so..suruh saya siap sebab lebih kurang pukul 8.00 pagi katanya nak ambik kitaorang semua utk pg breakfast.

Disebabkan kakak dan abang ipar saya ada urusan yang perlu diselesaikan....so...hanya saya dan ican [anak saudara saya] sahaja yang ikut....so..kami breakfast 4 orang sahaja...bebudak belum bangun lagi.....lagipun bebudak semua ada program hari keluarga di Times Square sebab sepupu kitaorang plan nak angkut semua anak2 sedara saya ke hari keluarga tu....

Abang dan kakak ipar saya bawak kitaorang breakfast di O'Briens cafe di Great Eastern Mall.

Saya ambik breakfast set yang biasa je..... chicken slice...sekali dapat dengan teh o.... healthy breakfast kata abang saya....hehehe... sambil makan sambil bersembang sementara nak tunggu kete kakak ipar saya siap di cuci kat parking bawah.....




 
Kepekatan teh yang melampaui batasan keinginan saya nih......ahahahaha...nampak tak ayat itu..... memang tak sanggup nak habiskan.....saya tak suka teh pekat...... kesukaan saya teh o yang nipis sangat2 tu..... kalau mcm ni punya pekat..... satu jug tambah air pun belum tentu menepati standard kenipisan teh yang saya suka....silap tak bgtahu awal2...suruh separate kan teh tu dengan air panas.....



Lepas breakfast, kitaorang balik ke rumah abang saya....tengok2 kakak dan abang ipar saya baru balik dari urusan diaorang dan kebetulan kakak saya kak lita [yg atas saya] datang bawak sekali anak2nya yang nak pergi ke family day kat Times Square... Kitaorang lepak sekejap sementara menunggu abang dan akak ipar saya bersiap [sebab kan diaorang baru balik dari jogging....lepas breakfast terus balik dan bersihkan badanlah kan....].

Memang tak ada plan nak kemana-mana...disebabkan abang saya suruh kitaorang follow dia..just follow jelah....naik satu kete je.....abang saya yang bawak kitaorang ke destinasi ikut suka hati dia kann...hehehe... katanya destinasi pertama...kita pergi ke Nilai.... Bandar Enstek.... nak tengok rumah baru dia yang dah siap dapat kunci semua....

Oleh kerana dah tengah hari..perut pun dah mula berlagu.... abang saya bawak kitaorang singgah makan di Nasi Kandar Lawood di Nilai...









berposing dulu sementara menunggu makanan sampai...

Memula tengok kedai dia macam biasa je...berkhemah khemah mcm kenduri kawin je tauu....tapiii tgk ramai sangat orang yang makan kat situ...abang saya cakap...

"try rasa.... mesti lepas ni nak datang lagi..."

ok..kita tengok.....ehehe

Abang saya dan kakak ipar yang order utk kitaorang...
so..ni antara menu yang abang saya order utk kitaorang..



yang ini sangat terbaik...wajib cuba okey...











Bila dah rasa.....ya Allah....sedapnya....
jangan terkejut bila tgk kuah kari dia warna hitam....hehehe... tapiii cuba rasa...memang sangat sangat terbaik..



memang habislah kitaorang makan tgh hari tu....dan memang tak rugi abang saya order banyak...buntat perut mokcik2 dan pokcik semua....hehehe...

Pada sesiapa yang berada di area Nilai..rasanya dah famous dah kot dengan restoran nasi kandar ni...tapiii kalau orang luar macam saya ni nak ke situ.... saya mintak maaflah...saya tak tahu jalan...yang pasti..boleh la call restoran ni dan paling senang gunalah waze.... Yang pasti harus dan wajib ke sini lagi. Harus akan ku ajak en suami ke sini.....ehehehe...

Ok..dah selesai makan semua..kitaorang ke rumah abang saya. Tengok rumahnya yang dah siap sepenuhnya..dah dapat kunci dah pun...[eeee bestnya....]. Katanya dah lantik ID untuk design rumah dia...so... ada lah beberapa idea yang kakak saya bagi.... suruh buat macam ni..macam tu....yang selebihnya...biar lah ID yang dia lantik tu settle kan....

Dekat setengah jam tengok rumah....

"kome nak rasa cendol sedap tak?" 
[dalam kete sebelum kete bergerak abang saya tanya kitaorang]

"jommmm....." 
[serentakkkk.....ahahahaa...mmg lawak je..dah mcm geng bas sekolah pulak.....]
dekat je tempatnya dari rumah abang saya. Kitaorang singgah pulak pekena cendol di

Old Town Cendol @ Mercato Enstek.
34 jalan timur 6/1a Mercato Enstek
Bandar Enstek Negeri Sembilan

Actually.....cafe ni ada je jual macam-macam contohnya meehun sup..asam pedas dan macam-macam lagi lah....nak lunch sekali ke sini tadi pun tak pe....tapiii tadi dah nak rasa nasi kandar pulak kan...yang ni kita legakan tekak dengan cendol je lah...tambahan dengan cuaca panas panas ni kan.

So..kitaorang order... 5 special, 1 kacang merah dan jagung dan saya punya cendol jagung.

Cendol special ada macam-macam...ada durian, kacang, labu, jagung dan macam2 dia taruh dalam cendol tu.... disebabkan saya ni kurang kalau ada durian dalam makanan lain...so..kita rasa cendol jagung sudah lah kan....



cendol special siap ada semua.....



cendol jagung...yang saya punya



dan yang ni kak lita...kakak saya yang punya.

Bila dah rasa cendol dia.... tak tipu....cendolnya cukup lemak..cukup rasa....dan sangat terbaik... yang mana rasa cendol special... diaorang kata sedap...tang labu dia tu pun sangat marveles.....wajib cuba...

Selepas terasa kenyang sekenyang kenyang nya..... kita orang teruskan perjalanan ke Kuala Klawang. Niat dihati nak jumpa dengan anak sedara Uwais kat MRSM sana...bila msg..dia kata dia ada aktiviti khidmat kemasyarakatan kat luar.... so..mmg every week abang dgn kakak ipar saya tiap2 minggu 2 kali [sabtu dan ahad] akan ke sana untuk jumpa anak mereka dan ambik baju kotor...esoknya bawak outing [balik KL] dan hantar baju baru....sementelah kitaorang ada semua ni...nak la tgk sekali... tapii tak pe lah..singgah ambik baju kotor dia dan hantar makanan pada dia pun dah cukup lah kan....InshaaAllah esoknya boleh jumpa.....

Masa pergi dari Nilai tu makan masa 1 jam setengah jugaklah nak sampai ke Kuala Kelawang tu....ikut kawasan kampung dan naik bukit. Sebelum tu berhenti sekejap kat pekan Klawang....beli pisang cheese dengan air kelapa yang tak mcm air kelapa...tapii pisang cheese dia sedap...air dia mmg tak boleh bla...Dah tiba MRSM dah ambik semua pakaian kotor dalam raga..... dah bg msg kata dah ambik....dah letakkan makanan kat tempat dia...kitaorang mulakan perjalanan untuk balik KL.

Perjalanan balik tu abang saya guna jalan belakang...kiranya jalan tu terus sampai ke Ulu Langat dan terus ke Ampang.... Jalan yang banyak dengan selekoh tajam...dah rasa mcm naik roller coaster pulak...ke kiri dan ke kanan...ayoyoyo.... sabar je lah... first time saya ke sana nih.....

Teringat masa saya ke Kelantan ikut jalan Grik sana....sampai 5 kali muntak monggek....adoiyaiii....
Kali ni rasa macam boleh bertahan lah jugak.... kakak ipar tanya...

"ok ke lia...."

rasa macam ok lagi kan....
kebetulan saya duduk tepi kat belakang sekali........ kebetulan ada plastik kat dalam tempat letak air kat tepi tempat duduk saya tu...kepala dah berpusing pusing...perut dah rasa bergoncang2 kat dalam tu....penyudahnya..... mokcik muntah jugak...berpeluh2 makcik....huhuhuuu.... Abang saya terpaksa berhenti kat satu tempat yang agak luas sikit.... sebelum tu sempat tanya anak sedara.... "jauh lagi ke..." anak sedara jawab jauh lagi nih........memang tak boleh tahan dah la kan.....

Abang saya berhenti bagi saya ambik angin sikit...hilangkan pening.... lepas tu terpaksa teruskan perjalanan jugak.... spare plastik bebanyak kat saya.....sabar je lah...

Tiba kat mana ntah...kitaorang berhenti kat satu perkampungan kat Ulu Langat tu...ada kedai jual bahulu....macam2 jenis bahulu fresh ada jual.... kitaorang belilah beberapa bekas bahulu dan minum serta makan..kengkonon abang saya kata kita hi tea kat situ je lah... hehehe... tapiii seriuosly.... memang suasana kampung tu damai dan tenang sangat....bersih je kawasan perumahan diaorang...malangnya..disebabkan makcik pening....makcik tak ambik kisah pun nama tempat tu.....sabar je lah.....


 
ehsan dari en google...

Baru tahu namanya Bahulu Classiq
Kat sini kitaorang hi tea makan laksa [kurang sedap la kat lidah saya], kami order mee jawa [sangat sedap..recommended] dan mee rebus [pun sangat sedap...dan recommended]

Lama jugak kitaorang berhenti ambik udara.... bersantai.....sambil hilangkan segala mak nenek pening kan.....





ehsan dari en google

Bahulu dia sangat fresh dan sedap..tak hanyir...dan ada macam-macam perasa...ada mocha...ada pandan...kopi dan macam-macam lah....

Lepas tu sambung balik perjalanan dan lebih kurang setengah jam macam tu kitaorang sampai ke rumah abang saya.... Ya Allah...leganya rasa......

Lepas maghrib.....lepak santai kat rumah abang saya...masa tu semua anak2 sedara dah balik dari Times Square.... diaorang pun sama naik penat dengan kitaorang..... ahahaha...tu baru betul orang cakap...mak bapak dan anak sama je kan.... ahahahaa...tapii yang penting kita enjoy..... kakak dan abang ipar yang sulung pun ada sekali.

Sembang dan main2 dengan anak sedara.... perut jangan cakaplah...memang kenyang sesangat...tahu nak tido je.....

Janjinya nak balik malam tu jugak...tapiii abang ipar saya tak larat nak drive...lagi dah malam....so..kita tambah lagi satu malam.....[nasib lah en suami tak ikut....kalau tak mmg naya.....ahahaha....]

Memalam tu....disebabkan dah tak jadi nak balik.... kakak saya plan nak ke uptown.... tapii tak tahu lagi kat uptown mana....hahahaa.... plan punya plan...akhirnya kitaorang plan nak makan pulut mangga kat area rumah kakak atas saya nih..kak lita....... [makan lagi...saka ke hapa perut depe nih......sabar jelah.....]

Saya haruslah nak ikut kan.....ahahaha...kata orang diri sendiri pun sama...ahahahaaa....ehh saya nak meraikan aje...alang2 dah sampai...kata nak jejalan kan...tapii ni bukan jejalan nih....ni JJCM yang melapau namanya....

Elok kitaorang dah siap bagai semua..... sekali abang saya cakap...

"dari kome pg sana...baik kome ikut aku pg Concorde....supper pkl 10.00 mlm start"
ahahahaaa.....maksudnya dia tak bagi kitaorang keluar lah tu kan....sama jugaklah tujuannya.....iaitu makan..... hmmm...owh perut....owh perut.....

Semuanya dengan patuh tanpa bantahan...ikut je lah cakap abang saya tu...... so..kitaorang bersiap lain untuk ke Concorde pulakkkk.....[sebenarnya teruja jugak nak pergi...saya pernah pergi dengan en suami dan dengan abang saya sekeluarga.....memang best lah kan...lepak santai secara eksklusif katanya.....ahahaha].

Dalam jam 10.15 macam tu kitaorang sampai la ke Concorde Hotel. So..memang melepak santai la kan semuanya...yang bebudak ambik meja sebelah...yang mak mak dan bapak budak duduk satu meja sebelah yang panjang.....



Kenan apakah gambar sudu pun nak ambik..... ok... tisu tu.... mokcik kenan suka simpan tisu....ni antara memory yang best utk dikenang.....so..tisu ada dalam bekas tisu dalam hb saya sekarang....... pelik tapii benar kan.... kenan yang ntah apa-apa....ahahahahaa....[tutup muka....]































so far makanan-makanan dia ok and sesuai untuk supper. Dari dulu sampai sekarang...hidangan dia ada improvement dan penambahbaikan... ye lah kan...malam... orang bukan nak makan sangat. semuanya yang light je...

Macam saya yang tak makan banyak nih...[ehh ye ke....] habis kuat makan dessert je..... yang paling banyak saya ambik.... buah buahan...sebab ada dragon fruit.... sukee....ehehe... yang lebihnya ada steamboat... ada pelbagai jenis mee....ada nasi briayani....ada makanan cina...ada makanan jepun....ada banyak jugak lah... berbaloi la dengan harganya.... tapiii orang mmg ramai.....

Masa kitaorang pergi tu ramai jugaklah VVIP yang supper dan lepak santai....antaranya ada sorang Tan Sri CEO Berjaya...[tak tahu nama...sorry sorry...huhuhu....], ada jumpa Ras Adiba [Ya Allah...cantik sangat.....], jumpa dengan pemain bola sepak legend [tak tahu sapa jugakkk...hehehe..tapii abang ipar saya siap sembang lag lah dengan beliau....] dan ramai la.... dulu saya pg jumpa artis Faradhia tu... yang mak dia mat saleh tu...memang cantik dia bila tgk dekat2....



Bestnya...ada live band.... dan dia akan pergi pada meja2 yang nak kan mereka menyanyi dan menghiburkan di meja kita sambil menikmati hidangan. Boleh request nak lagu apa dan mereka akan nyanyikan dan menghiburkan kita.... Abang ipar dan kakak saya panggil utk ke meja kitaorang.... dan ada 3 buah lagu yang disampaikan.... memang best dan terhibur sangat.... tapiii kena bayar lah kan.... bukan free....ehehehe.... ntah berapa abang ipar saya bayar.... yang tu ikut suka lah kan.... janji bagilah lebih dari rm30 utk satu lagu...rasanya kalau nak bg rm10 tu tak berbaloi kot dengan persembahan depe.... kalau tak nak panggil pun tak apa....boleh je dengar depe nyanyi kat meja orang lain....sambil kita pun terhibur bersama.....

Lebih kurang pukul 11.45 malam...barulah kitaorang semua gerak balik dan semuanya dah kenyang dah penat.... tak ada lepak lepak kat ruang tamu dah...semuanya terus masuk ke bilik dan tido.....


Selamat malam KL


Jumpa di next entry...





Terima kasih kerana membaca entry ini =))