Monday, November 21, 2011

SCRAPBOOK FOR MY HUBBY

Assalammualaikum wrt...

Hari ni saya nak share satu lagi hasil kerja tangan saya buat en suami saya. Selain daripada kad yang saya buat sendiri [saya share kan Birthday Card For My Hubby... saya juga sertakan sekali scrapbook khas untuk en suami saya. masih lagii berkonsepkan chess.
 
 Idea tercetus apabila melihat satu program di TV dimana keunikan scrapbook ni dan kesesuaiannya untuk dijadikan cenderahati atau hadiah sebagai kenangan terindah untuk insan yang kita sayang [yang tersayang je lah.....kena ada kerajinan yang berganda nih.....hehehe.....]. Dan dari situ... saya terus google mcm mana nak buat scrapbook ni melalui youtube. Alhamdulillah.. hanya dengan sekali mempelajarinya secara online...akhirnya saya berjaya menghasilkan scrapbook khas untuk en suami yang tercinta. Ya Allah teruja sangat masa buat scrapbook ni. Rasanya mcm tak sabar nak tgk reaksi en suami saya. kalau saya yang membuatnya pun dah rasa gembira..adakah si penerimanya turut merasai keterujaan dan kegembiraan saya ini? harap2 biarlah en suami saya gembira dgn hasil kerja tangan saya ni...

Dan inilah hasilnya.....


Gambar2 cartoon tu saya lukis sendiri di kertas A4, warnakan dia dan digunting terus dilekatkan di dalam scrapbook nih....


Nampak tak kegigihan saya disitu.....hew hew hew.....





Kemain kusyuk sangat en suami ketika berlawan dengan opponent dia....



Antara moment kemenangan en suami...ada yang juara...ada yang top 5...



Yang ni pun moment kemenangan en suami



Dan lagi....=)))



Beginilah rupanya scrapbook saya setelah dilipat2..... jenuh jugak....tapiiii saya suka dan teruja membuatnya....sebab dah set dalam otak....buat ni untuk orang yang tersayang....yang susah pun akan jadi senang...... ewahhhh sangat kannn..... =)))

Kesemua gambar2 tersebut saya ambil dari setiap tournament yang suami saya sertai dan beliau berjaya sebagai juara atau top 10.

Bila je dapat kad dan scrapbook ni....nampak keterujaan di wajah en suami......terus pn isteri tersenyum simpul.....haruslah gembira kan.....ehehehe....

Semoga ianya menjadi kenangan yang terindah
untuk kita ingati bersama pada masa akan datang.
Bayangkanlah kalau dah tua...
duduk berduaan
dan selak balik semua hasil kerja tangan saya...
mesti terasa bangga kan... sambil makan goreng pisang atau cucur bawang..... ahahaaaa...


Happy birthday en suami...... =)))))






Terima kasih kerana membaca entry ini =)))

BIRTHDAY CARD FOR MY HUBBY

Excited sangat nak tunggu reaksi my hubby bila dapat birthday card dari saya. Disebabkan en suami saya terlalu meminati chess, jadi sudah semesti lah design kadnya semuanya mengenai chess. Saya akui saya banyak menggunakan gambar2 dari hasil en google dan saya adaptasikan mengikut kesesuaian yang saya rasa sesuai untuk kad yang bakal saya hasilkan untuk suami terchenta...



kad dan scrapbook khas utk suamiku terchinta ;))
Kedua2 nih hand made ok.....[harus bagitahu gituuu....ahahaha.....fuyosss sangat lahhh......]
takkk...sebenaqnya nak bagitahu....betapa gigihnya saya buat kad dan scapbook ni untuk suami....



Ni pun handmade ok.... saya lukis di kertas lain dan tampalkan menatang tu satu per satu..... dan inilah hasilnya...... [harus bgtahu jugak.....ahahaha....adoiyaiii.....]


 
semestinya trademark ni...saya dan awak ;))

Happy dapat siapkan kad ni untuk en suami...... nanti saya akan share hasil kerja tangan saya...juga untuk suami....iaitu scrapbook..... kita jumpa di entry sebelah ok.....




Terima kasih kerana membaca entry ini =)))

BIRTHDAY CARD FOR MY OFFICEMATE

Hi semuaaaaa.......
 Hari ni nak share satu lagi kad yang saya buat khas utk sahabat se opis dengan saya sempena birthday dia baru2 nih.... Semangat sangat cheq buat kan kad untuk beliau..... harap2 dia suka no....[ehhh utara pulak dahhh....hehehee...gedik sangat kan]

 
Kad ini berkonsepkan bunga matahari.... sunflower.....wahhh sangat kannn....hehehe...

 
Kerajinan yang melampau...... tapiii jujurnya....saya buat kad ni dengan seikhlas hati saya..... bila tgk balik saya pulak rasa teruja.....harap yang menerima juga teruja sama.....

 
 
 
Happy birthday friend!!!
Hopefully dia happy terima kad seikhlas hati ni dari saya....=)))
 
 
 
Terima kasih kerana membaca entry ini =))))
 
 
 
 

BIRTHDAY CARD FOR MY BESTFRIEND

Assalammualaikum wrt...

Hi.. hari ni saya rasa seronok sangat. Sebab dah berbulan saya tak dapat nak masukkan gambar di blog ni... ada sedikit masalah menggunakan Mozilla Firefox.. akhirnya saya cuba juga menggunakan explorer dan Alhamdulillah akhirnya berjaya juga. Rindu betul nak menulis di blog ni untuk memperlihatkan hasil kerja tangan saya. Walaupun tak lah secantik mana...apa yang saya harapkan agar rakan2 saya yang menerima kad hasil kerja tangan saya ni suka dan gembira menerimanya.

Saya teruja menyiapkan kad harijadi SAHABAT saya Az. Sahabat dari darjah 1 saya..
Buat dengan penuh kasih sayang nih....ehehee....

Jom tgk hasil kerja tangan saya nih =))





 
 
Buat SAHABAT saya Az 15.08.2011
kebetulan birthday Az jatuh pada bulan Ramadhan,
jadi saya sediakan kad 2 in 1 untuk Az. hopefully u'll like it dear ;))





Terima kasih kerana membaca entry ini =))