Wednesday, May 4, 2016

DINNER DI MENATE TAMAN NIRWANA AMPANG

Masih cerita tentang makan makan. Memang tak habis2 menternak lemak.... bila berat badan dah naik kemain terkejut la apa la....padahal.....hehehee....[sambil tersenyum simpul].

Ini first time saya ke Me'nate nih.
Dulu pernah jadi viral pasal Me'nate nih....dan tak semena mena terus famous Restoran nih....itulah yang dikatakan dalam cabaran ada hikmahNya....=)))

Sebelum balik ke Ipoh, kakak saya ajak dinner di Me'nate Steak Hub, Taman Nirwana Ampang nih.
Rezeki jangan di tolak kan....so...jom kita terjah.



Saya singgah dulu ke rumah kakak saya....dapat jugaklah main dengan Adam bambambomm tu..... lepas tu kitaorang gerak sama2 ke Restoran ni yang tak jauh dari rumah kakak saya.

Restoran ni dah berpindah ke lot yang lebih besar... kakak dan abang ipar saya kata...lebih besar dan lebih teratur. Saya dan suami diam jelah...sebab tak pernah sampai pun.....hehehe...tapiii memang betul pun....tempatnya luas dan lapang je....dan selesa jugak...=)))

Kami serahkan pada yang pakar dalam daging2 ni....iaitu abang ipar saya.... abang ipar saya yang pergi order semua.....[Daging boleh pilih dari menu yang diberi atau dari dalam peti sejuk....kita pilih sendirilah kiranya nak daging macam mana.....sebab ada banyak pilihan daging...lupa pulak nak ambik gambo menunya] sebab abang ipar yang lebih arif ttg daging nih....hanya penggemar daging je tahu kesedapan daging tu nak masak macam mana dan sebagainya....

Nak masak cara:
rare
Medium
Medium well
Welldone
Too well done...

Abang ipar saya pilih Medium well... Selalu rare dan medium ni orang putih yang suka....kita lidah melayu ni lebih kepada medium well.... lebih juicy dan masak sikit..... ada jugak yang suka medium je.......welldone pulak macam jarang jugak yang suka...sebab terlalu masak....dan too well done macam terlalu sangat masaknya..... ermmm macam kita goreng je daging tu...ehhh..pepandai pulak.....Tak kisahlahkan....ikut selera memasing.....janji sedap....=)))

Air boleh refill beberapa puluh kali pun tak pe....ada banyak sangat2 pilihan air yang diberi...antaranya, air sirap...ice lemon tea...air bikarbonate....lemonate....nak kopi panas ke...nak air masak je pun ada.....semuanya ada.....nak campur2 kan pun boleh....hehehe...ikut suka hati korang je lah kan..... kat KL memang banyak restoran atau cafe yang boleh refill air nih....kat Ipoh macam susah nak dapat je.....kee ada....cuma saya je yang tak tahu.....ntahlah kan...

Belanja gambo budak domok bambambomm...dah banyak akal..... dia macam pelik je tgk orang yang ambik gambo dia nih....lama tak jumpa...lupa le tuuu.....ehehehe....tapiiii masih nak di dokong....asalkan ada yang sanggup nak angkat dia yang debab tu......



Sebelum makan...jom bergambo...hehehe..



Dengan kakak dan abang abang ipar....si guni beras pun ada......



Budak baik yang redha je apa yang acu dia nak buat kat dia....hehehe... Bila lagi lah nak merasa jaga si guni beras nih........



Ni kalau bawak turun naik tangga 2 kali....turun berat badan 5 kilo....ehehehe...



Ada 6 portion daging yang diletakkan di dalam satu pinggan yang besar.....ehhh suka pulak ada hidangan macam nih....daging tu dah siap dipotong potong lagi..... so..senang lah kan...tak kacau yang lain.... sesiapa yang perut kecik macam saya....[ehhh....] memang sesuai sangat lah hidangan macam ni....sebab ada ramai penyelamat yang boleh tolong habiskan.....hehehee...

Untuk buat hidangan macam ni...kita boleh request....tapiii selalunya.... staff yang akan bagi cadangan.....ikutlah.....tapii better kita sendiri yang cakap...sebab takut orang ramai...staff pun terlupa.....



Rasa steak ni....memang sangat2 lazat..... terasa jus jus nya yang menaikkan lagi keenakkan rasa daging nih....Makan steak dia macam tu je pun dah sedap.... tak payah sos pun tak pe....tapiiii steak ni didatangkan sekali dengan sos black pepper dan kentang putar yang sangat enak dan kacang panjang yang direbus...memang terbaikkk...

Ada lelemaknya yang ermmmm sangat2 sedap okeh.....wajib cuba....wajib. tauuuu...
[tetiba teringin pulakkk...adoyaiii.......hahahaaaa....]

Boleh refer di
facebook: Menate Steak Hub

Di Fb Menate Steak Hub ni ada disediakan no phone.... so.. better call dulu sebelum pergi sebab takut penuh....tapiii masa kitaorang pergi tu.....awal lagi....masa tu orang tak ramai lagi...tapiii masa nak balik tu....tau tau dah penuh je orang....ehhh...makan sampai tak sedar orang datang ramai.....ehehehe.....sabar je lah....

Boleh jugak refer Insta dia
instagram : menatesteakhub

Selain steak, ada bermacam hidangan lain yang disediakan....selain daging lembu.....ada jugak lamb.....so...ikut selera memasing...tak makan daging....ada juga menu lain.....

Yang pasti...sangat2 berpuas hati dengan menu yang dipilih....dan layanan yang baik jugak....

Recommended!!!

Wajib ke sini lgiii kalau saya ke KL.... tq to abang ipar dan kakak saya yang melayan kitaorang dan belanja kitaorang makan sampai buntat perut....masa on the way balik ke Ipoh...memang singgah untuk minum je.... dah tak larat dah nak makan....sebab kekenyangan...... apa2 pun memang terbaik..... =)))





Terima kasih kerana membaca entry ini =)))


5 comments:

  1. bestnya,,,ni yang viral kemain satu masa dulu ye, pasti rasanya berbaloi dengan harga ye tak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak hanem...
      Haah... Ni pernah viral dulu...
      Harga boleh boleh jer.... Ada murah ada mahal
      Ikut pd daging yg kita pilih...
      Nanti blh la cuba... =)))

      Delete
  2. (Viral). Terbukti. Duduk Diam Dapat Duit. Peluang Pelaburan International Platform. Modal RM 4,600 Potensi Pendapatan RM 600,000

    Profit Investment USD 1,000,000 Dalam 6 Bulan. WhatsApp utk Bukti. 


    Assalamualaikum, 

    Channel dicipta untuk sesiapa yang berminat untuk Short Term Investment ( Min. 3 Tahun) walaubagaimanapapun withdrawal boleh dilakukan pada bila2 masa. 

    Mengapa saya sarankan Minima 3 tahun? 

    Mari lihat potensi investment anda.... 

    >> Investment at joining USD1,000 .... 
    >> Investment grow by 2 times within 6 months (USD 2,000) 
    >> Investment grow by 4.65 times within 12 months (USD 4,650) 
    >> Investment grow by 10.76 times within 18 months (USD 10,760) 
    >> Investment grow by 24.89 times within 24 months (USD 24,890) 
    >> Investment grow by 57.57 times within 30 months (USD 57,570) 
    >> Investment grow by 153.15 times within 36 months (USD 153,150) 

    Bayangkan....USD1000 pada bulan permulaan menjadi USD 1000 x 153.15 pada bulan 36 = USD153,150 = RM658,545 

    Pelaburan adalah berasaskan Forex Trading Platform. 
    Bagi sesiapa yang selalu LOSS dalam berdagang FOREX, Ini peluang terbaik untuk anda. Dengan Follow Trader Profesional ,anda meminimumkan LOSS dalam berdagang dan Profit 15% ke 25% Sebulan. 

    Trader ini adalah Professional Trader dari Rusia yang telah trade dengan profit keuntungan 15% ke 25% sebulan sejak tahun 2014 lagi. Ramai yang telah jadi jutawan dengan hanya melakukan Copy Trade bersama trader ini. 

    Berikut adalah catatan keuntungan trader ini sejak 2014. Beliau berjaya kembangkan Modal USD5,000 ke USD255,000 dengan pengetahuan Teknikal Trading yang dimiliki oleh beliau :- 

    Feb 2014 : 21.35% 
    Mar 2014 : 18.47% 
    Apr 2014 : 18.18% 
    Mei 2014 : 20.01% 
    Jun 2014 : 16.38% 
    Jul 2014 : 21.35% 
    Aug 2014 : 19.31% 
    Sept 2014 : 18.78% 
    Okt 2014 : 21.19% 
    Nov 2014 : 30.00% 
    Dec 2014 : 25.13% 

    Jan 2015 : 22.98% 
    Feb 2015 : 23.53% 
    Mar 2015 : 31.13% 
    Apr 2015 : 29.94% 
    Mei 2015 : 27.27% 
    Jun 2015 : 22.53% 
    Jul 2015 : 26.12% 
    Aug 2015 : 19.83% 
    Sept 2015 : 24.80% 
    Okt 2015 : 19.79% 
    Nov 2015 : 19.79% 
    Dec 2015 : 14.50% 

    Profit 2016 : Sila whatsapp saya untuk details. 

    Anda tidak perlu buat apa2. Just Deposit dan tengok akaun anda GROW setiap hari. 

    ==================== 

    Ini formula berdasarkan Profit 15% setiap bulan yang dicatatkan oleh Trader Prodesional ini:- 

    Bayangkan jika anda Gandakan Investment anda kepada RM 46,000 . Ia akan mebawa pulangan sehingga RM 6 JUTA. 

    Saya akan whatsapp Details Akaun Leader untuk copytrade. Saya juga akan forward Slide Presentation untuk maklumat details. 


    DAFTAR PERCUMA

    IGOFX KL 
    http://igofx.com/?code=357423
     

    Ramai orang Malaysia yang telah join dan mula profit setiap bulan. Join sekarang untuk masuk ke dalam Grup WhatsApp IgoFx Malaysia.

    Whatsapp ke 013-8866725 (MJ ABDULLAH) untuk profit 15% ke 25% Sebulan

    ReplyDelete