Monday, September 22, 2014

QUILLING WALL FRAME FOR FATHERS DAY

Hye...... dah lama saya tak buat entry untuk hobi saya nih.... Sebenarnya banyak tempahan yang saya dah buat dan tak sempat nak dimasukkan ke dalam entry nih.

Saya cuba pelan2 okeh..pelan2 kayuh naaa...

Okeh..masa hari bapa beberapa bulan yang lepas..... [mmg dah basi dah...nampak ayat ...beberapa bulan tuu..... tapiiii suke hati saya lah kan nak masuk kan jugakkkk...... jemput tengok okeh....eheheheee...] ada kakak nih tempah quilling frame ni daripada saya. Hambik kauuu....nak 2 sekali. Satu utk ayahnya...dan satu lagii untuk en suaminya....

Masa tu garu2 kepala kejap sebab mmg tak pernah buat wall frame nih....macam mana ekkk.....fikir2 dan gunakan en google untuk dapatkan idea.... alhamdulillah akhirnya... tercetus juga idea untuk menghasilkan yang terbaik untuk memenuhi permintaan kakak tu.

Cuba dan cuba untuk cari combination color yang sesuai.... [biasalah kan..kadang2 tu mcm buta warna sekejap.... bila dah jadi..nampak cantik terus puji diri sendiri tak hingat duniaaa......ahahahaa..angkat bakul sendiri lah kiranya.....]

Dan akhirnya terhasil lah 2 wall frame untuk tempahan tadi...

Yang ni saya buatkan untuk ayah kakak nih
Pilihan color semuanya diserahkan kepada saya untuk membuatnya...
"ikut sukalah...janji nampak cantik"
Ok...diatas kepercayaan itu....selalunya untuk lelaki sesuai dengan color2 seperti biru...kuning...coklat...hijau... soo...saya pilih kedua2nya dengan kombinasi color biru.

Saiz card di dalam frame tu A5 [separuh A4]

Dan saya request pada en yang buat frame tu utk buat frame mcm dalam gambar nih...supaya nampak kemas dan tak ganggu quilling saya tu...dan alhamdulillah....saya berpuas hati dengan frame tu dan hope kakak tu sukeee....ehehee...



Kombinasi color royal blue dan light blue. Background saya letakkan color coklat [yang ni memang sukasuki try....alhamdulillah....menarik je kat mata saya....]





Dan yang ini saya buat khas untuk en suami kakak tu. Masih menggunakan color biru

tapiiii...dark blue + light blue. nak naikkan sikit color tu saya letakkan butterfly merah untuk menyerlahkan frame tu nanti....tak la nampak jemuuuu je kan....ehehehe.... [ni mmg ikut kepala otak saya.....cuba dan cuba.....inilah hasilnya....]









seolah memahami kehendak saya....en yang buat frame tu buat border color merah ikut color butterfly.... bila dapat frame ni terus rasa legaaa.... nasiblah ok dan puas hati...[ehhh...tetiba je la pulak....orang yang tukang buat pulak puas hati..... selagi kakak tu tak kata ok..selagi tu tak 100% puas hati sebenarnya....
Inilah hasilnya...

Alhamdulillah... bila kakak tu dapat je tempahan dia ni......terus kata cantik.....saya tanya....

"betul suke....."

kakak tu jawab...

"betul sukeee.....bukan tipu2......"

ahahaha...masa tu baru la dapat lepaskan nafas legaaa.......syukur syukur....




Terima kasih kerana membaca entry ini =)))

1 comment: